Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

A Hosszú–Gyárfás-harc befejezését kérik nyílt levélben

2016.11.20. 18:20

Felhívást tett közzé Salamon Ferenc, a nemzetközi vizes szövetség (FINA) masters bizottságának tagja, amelyben arra szólítja fel az úszószövetségi vitába beszállókat, hogy tegyék félre a sérelmeiket, és mindenki a feladatára koncentráljon.

Az MTI-hez vasárnap elküldött nyílt levelében az európai szövetség (LEN) örökös tiszteletbeli tagja azzal fordult az érintettekhez, hogy „elég a harcból".

„A magyar úszósport minden idők legnagyobb kihívása előtt áll, a 2017. évi világbajnoksághoz mérhető eseményt soha nem rendezett Magyarország, ilyen rangú versenyen hazai közönség előtt még soha nem vehetett részt magyar úszó. Ha valamikor, akkor most végképp nincs helye a durva személyeskedéseknek, egymást gyengítő csatározásoknak" – írta levelében.

„Mégis a maguk területén kiemelkedően sikeres emberek napok óta harcban állnak, épp arról terelve el minden figyelmet, energiát, ami a legfontosabb lenne: felkészülni a versenyekre, előkészíteni a jövő évi világbajnokságot."

„Versenyzők és edzők, az úszósport szereplői: tegyük félre a sérelmeinket – tegyük a dolgunkat. Valamennyiünknek ez az érdeke" – szögezte le Salamon Ferenc.

Az úszószövetség és a versenyzők nyilvános vitáját kedden Rio háromszoros bajnoka, Hosszú Katinka indította el, amikor lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt. Másnap Gyárfás sajtótájékoztatón jelezte, hogy nem mond le. Később több válogatott úszó, mint például Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is jelezte, hogy problémásnak érzik a szövetség működését.