A rendőrség nem nyomoz a meztelen képeket küldözgető úszóedző ellen

2017.06.15. 10:36

T. Ramón ellen rendőrségi eljárás indult fel kiskorú veszélyeztetése miatt, miután kiderült, hogy az úszóedző kiskorúnak/kiskorúaknak meztelen képeket küldözgetett magáról. A Magyar Úszó Szövetség csütörtöki közleményéből kiderült, a BRFK a feljelentést elutasította bűncselekmény hiányában.

Ugyanakkor az MTK edzőjeként dolgozó férfitől a hír megjelenését követően megvált a klub, a Magyar Úszó Szövetség pedig április elején vizsgálóbizottságot állított fel, és csütörtökön a „vizsgáló bizottság eljárása során szorosan együttműködve a Budapesti Rendőrfőkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztályával (továbbiakban: BRFK) valamint személyes meghallgatásokat tartva az alábbi megállapításokat tette: 

- Tóth Ramón etikai vétséget követett el azzal, hogy jó erkölcsbe ütköző képeket készített magáról

- A MÚSZ szerződést bontott Tóth Ramónnal és ezáltal megszüntette a Budapesti Régióvezetői tisztségét

- A MÚSZ kezdeményezte egyik szponzoránál, hogy Tóth Ramón autóhasználatát szüntesse meg, ami már megtörtént

A MÚSZ elnöke által felkért vizsgálóbizottság és a MÚSZ Elnöksége felhívja minden, a sportoló gyermekekkel kapcsolatban álló szakember figyelmét az ENSZ gyermekjogi egyezményében megfogalmazott, a sportoló gyermekeket is megillető jogokra és az erőszak minden formájának tilalmára, zárul a közlemény.