Szepesi Niki nemcsak visszatér, nyerni akar

2017.08.05. 18:37

Visszavonulása óta először indul úszóversenyen Szepesi Nikolett, aki pályafutása után nagy vihart kavart könyvet írt Én, a szexmániás címmel.

"Tavaly jött a gondolat, hogy elinduljak a masters-világbajnokságon. Nyilván nagy előny, hogy itthon rendezzük a vb-t. Nagy löketet ad, hogy magyar közönség előtt tudunk versenyezni" - nyilatkozta a Sport 24-nek az Eb-bronzérmes úszó.

D  YT20090901004
Fotó: Illyés Tibor / MTI

"Érzek egy kis űrt. Elég nagy titok: nem sportolóhoz méltón hagytam abba az elitúszást. Úgy gondoltam, ha visszatérek a masters-mezőnybe, akkor be szeretném bizonyítani, hogy megállom a helyem" - tette hozzá.

A 2007-ben az év legjobb magyar úszónőjének megválasztott Szepesi szeretné kárpótolni magát. Nyolc éve ugyanis nem jelentette be a visszatérését, eltiltották, és emiatt nem vehetett részt a 2012-es londoni olimpián.

Ezek után végleg visszavonult. "Tényleg lett volna még bennem az úszósportban, és ez az, ami még egy picit hiányzik."

"Nagyon kemény vagyok, meg lehet kérdezni a csapattársaimat is a Budapesti Delfineknél. Nem szeretném elkiabálni, de mind a három hátszámban országos csúcsot szeretnék úszni" – mesélt a masters-vb előtt kitűzött céljairól.

50, 100 és 200 háton is elindul, és dacára annak, hogy egy hónapig még 29 évesnek mondhatja magát, a vb-n a 30-34 év közötti kategóriába sorolták. Szepesi Nikolett augusztus 15-én, 19-én és 20-án is rajtkőre áll majd a Duna Arénában.