Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Még egymilliárd és egyszázmillió forint a Dagályra

2017.12.14. 10:41 Módosítva: 2017-12-14 11:07:42

A december 13-i Magyar Közlönyben megjelentek szerint a Kormány egyetért

a Dagály Strandfürdő felújításának – költséghatékonyabb üzemeltetést és szolgáltatási színvonal- növekedést elősegítő (...) műszaki tartalombővítésével.

A feladatra 1,1 milliárd forintot csoportosítottak át a költségvetésből. Az összeg nagyobbik részét, 1 milliárd forintot a Budapesti konferencia-központra félretett pénzből irányították át, míg 100 millió forintot a vizes világbajnokság – ezek szerint – megmaradt költségvetéséből.

Az 1,1 milliárdos további fejlesztések indoklása arra utal, hogy a Dagály-projektre korábban elköltött 43,34 milliárd forint ellenére sem sikerült egy olyan komplexumot létrehozni, ami gazdaságosan üzemeltethető lenne. Mint ismeretes, a nyári hónapokra félmilliárd forintért sikerült csak üzemeltetőt találni a Duna Arénának és a strand területén lévő szurkolói zónának. 

Szeptember óta a világbajnokság szervezésére létrehozott Bp2017 üzemelteti az uszodát, ami egyelőre nem jelent túl nagy feladatot, mert a Duna Arénát csak versenyzők és úszóiskolások látogathatják, a nagyközönség nem. Ez egyébként igaz a strandra is, ahová sikertelenül próbáltunk bejutni a nyáron, mígnem kiderült, hogy 2018 tavasza előtt ne is próbálkozzunk. Jövőre egyébként a Nemzeti Sportközpontok veszi át a Duna Aréna üzemeltetését, míg a strandé a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-hez kerülhet.

A Duna Aréna megépítését és a strandfürdő felújítását is magába foglaló Dagály-projekt ára ezzel már összesen

nettó 44 460 412 036 forintnál jár.

 (Az olyan kapcsolódó, összesen több milliárdos nagyságrendű költségek nélkül, mint a vízvezeték kiváltása, a vezetéképítés, a vízfertőtlenítő technológia beszerzése vagy éppen bútorok vásárlása.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?