Enikő, Melitta
8 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Nincs meglepetés: Shane Tusup a legjobb edzők között

2018.01.04. 11:45

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt év sportolója szavazás csütörtök tizenegykor lezárult.

Egyelőre még csak azt tudni, hogy a kategóriákban kik lesznek az első háromban, a győztesek nevét jövő csütörtök, 11-én este a Nemzeti Színházban hozzák nyilvánosságra.

A férfiaknál az egyéni világbajnok Szatmári András kihívója az idén vb-ezüstérmes Liu Shaolin és a vb-bronzérmes Baji Balázs. A vizes vb-n ezüstérmes Cseh László és Milák Kristóf nem került be a legjobbak közé, ami kissé váratlan. Az is az volt viszont, hogy Liu vb-aranyérme ellenére tavaly nem került a legjobb három közé.

A nőknél nincs meglepetés, az egyetlen egyéni világbajnok, Hosszú Katinka - két aranyat nyert a Duna Arénában - ott lesz a legjobb háromban. Babos Tímea teniszező és a vb-második súlylökő, Márton Anita a két kihívója.

Hosszú hazatért már az Egyesült Államokból, délelőtt mosolygós képet posztolt a Facebookon, elkezdte az edzéseket. 

A legjobb három edző közé bekerült Shane Tusup is. Rajta kívül BL-győztes tréner van még versenyben: Cseh Sándor (szolnoki vízilabda) és Ambros Martín (győri kézisek) a másik két jelölt. Kapitány nincs már a listán.

Ahogy a vb-ezüstérmes férfi vízilabda-válogatott sem kapott annyi szavatatot, hogy beférjen a legjobb háromba, pedig itthon volt a világbajnokság.

Tavaly Tusup és Hosszú természetesen egymás mellett ültek a gála alatt, most nagy kérdés, elmennek-e. Miután elismerték, hogy házasságuk megpróbáltatásokon megy keresztül, nem mutatkoztak a nyilvánosság előtt. Már a koppenhágai rövid pályás Eb-re sem utaztak együtt.

A gálán egyébként a tízszeres Grand Slam-győztes teniszező, Szeles Mónika is díjátadó.

 • Az év férfi sportolója: Baji Balázs (atléta), Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó), Szatmári András (vívó)
 • Az év női sportolója: Babos Tímea (teniszező), Hosszú Katinka (úszó), Márton Anita (atléta)
 • Az év edzője: Ambros Martin (kézilabda), Cseh Sándor (vízilabda), Shane Tusup (úszás)
 • Az év csapata hagyományos csapatsportokban: A férfi kosárlabda-válogatott, A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, A Szolnoki Dózsa férfi vízilabdacsapata
 • Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyeiben: Kajak-kenu, női K-4 (Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta, Lutz Dóra), Tenisz, Davis Kupa-csapat (Balázs Attila, Fucsovics Márton) Úszás, férfi 4x100-as gyorsváltó (Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd)
 • Az év férfi labdarúgója: Gulácsi Péter (Leipzig), Davide Lanzafame (Budapest Honvéd), Nikolics Nemanja (Chicago Fire)
 • Az év női labdarúgója: Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen), Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg), Vágó Fanny (SKN Sankt Pölten)
 • Az év legszebb gólja: Csoszánszki Dávid (Gyöngyös) gólja a Siófok ellen, strandlabdarúgás, bajnoki döntő, Joseph Paintsil (Ferencváros) gólja a Videoton ellen, NB I, Szoboszlai Dominik (Magyarország) gólja Norvégia ellen, U17-es Eb-selejtező, elitkör
 • Az év fogyatékos férfi sportolója: Boronkay Péter (triatlonos), Osváth Richárd (kerekesszékes vívó), Velkey Ádám (atléta)
 • Az év fogyatékos női sportolója: Biacsi Bernadett (atléta), Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó), Pap Bianka (úszó)
 • Az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor (kerekesszékes vívás), Csamangó Attila, Győrfi Tamás (kajak-kenu), Feczer Viktor (kerekesszékes vívás)
 • Az év fogyatékos csapata: Női kerekesszékes vívóválogatott, Férfi 4x100 méteres atlétaváltó, Padlóhoki-válogatott