Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rasovszky eltévedt az úszóvilágkupán, elsőből tizenkettedik lett

2018.05.20. 15:32

Rasovszky Kristóf vezető pozícióban tévesztette el az utolsó fordulók egyikét, így a 12. lett, míg Olasz Anna a 16. helyen zárt a nyíltvízi úszó FINA-világkupa második állomásán, a Seychelles-szigeteken, olvasható a szövetség közleményében.

A 10 kilométeres távon Rasosvky a hatkörös versenyből öt és fél körön át az élen állt, ekkor az egyik forduló után letért a pályáról, mire észrevette a hibáját, már visszaesett. Végül a 12. lett, de így is csak 9,2 másodpercet kapott a győztes Simone Ruffinitől.

„Jó erőben voltam, talán túl sokáig vezettem – értékelte a történteket Rasovszky. – A hollandok szakvezetője a verseny után közölte, megkapom az edzők különdíját, amiért a hatból gyakorlatilag öt és fél körön át az élen mentem. Sajnos, azzal a tévesztéssel az utolsó körben rengeteg erőt veszítettem, mert vissza kellett úsznom, és így a hajrára már nem maradt elég energiám. Ennek ellenére azt mondom, a forma jó volt, ma hibáztam, de ebből tanul az ember – inkább most történjen ez, mint egy igazán nagy világversenyen.”

A nőknél is nagy volt az küzdelem, az élmezőny szinte végig együtt volt, Olasz Anna a második kör végén még a második helyen állt, féltávnál hetedik volt, az utolsó két körre viszont visszacsúszott a 16. helyre, és innen már nem tudott előrébb törni. Itt is olasz siker született, a 2017-es összetett győztes Arianna Bridi 0,3 másodperccel előbb érintette meg a panelt a brazil Ana Marcela Cunhánál.