Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Rasovszky eltévedt az úszóvilágkupán, elsőből tizenkettedik lett

2018.05.20. 15:32

Rasovszky Kristóf vezető pozícióban tévesztette el az utolsó fordulók egyikét, így a 12. lett, míg Olasz Anna a 16. helyen zárt a nyíltvízi úszó FINA-világkupa második állomásán, a Seychelles-szigeteken, olvasható a szövetség közleményében.

A 10 kilométeres távon Rasosvky a hatkörös versenyből öt és fél körön át az élen állt, ekkor az egyik forduló után letért a pályáról, mire észrevette a hibáját, már visszaesett. Végül a 12. lett, de így is csak 9,2 másodpercet kapott a győztes Simone Ruffinitől.

„Jó erőben voltam, talán túl sokáig vezettem – értékelte a történteket Rasovszky. – A hollandok szakvezetője a verseny után közölte, megkapom az edzők különdíját, amiért a hatból gyakorlatilag öt és fél körön át az élen mentem. Sajnos, azzal a tévesztéssel az utolsó körben rengeteg erőt veszítettem, mert vissza kellett úsznom, és így a hajrára már nem maradt elég energiám. Ennek ellenére azt mondom, a forma jó volt, ma hibáztam, de ebből tanul az ember – inkább most történjen ez, mint egy igazán nagy világversenyen.”

A nőknél is nagy volt az küzdelem, az élmezőny szinte végig együtt volt, Olasz Anna a második kör végén még a második helyen állt, féltávnál hetedik volt, az utolsó két körre viszont visszacsúszott a 16. helyre, és innen már nem tudott előrébb törni. Itt is olasz siker született, a 2017-es összetett győztes Arianna Bridi 0,3 másodperccel előbb érintette meg a panelt a brazil Ana Marcela Cunhánál.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!