Judit
2 °C
7 °C

Hosszú visszalépett, kihagyja a 200 hátat az Eb-n

K EPA20180807180
2018.08.08. 09:36

A glasgow-i úszó Európa-bajnokság szerdai versenynapját a 200 hát előfutamai nyitják - magyar idő szerint 10 órától.

A harmadik futamban érdekelt lenne Hosszú Katinka is, a négyes pályát kapta az előzetes nevezés alapján.

Mivel azonban este döntőt úszik 200 vegyesen, Hosszú nem lesz ott az előfutamban. Burián Kata viszont igen, ő kifejezetten erre készült.

Tovább is jutott, ráadásul a második legjobb idővel (2:10,22), vagyis mindjárt éremesélyessé lépett elő. Kiváló erőben van, ezt meg is erősítette az M4-nek.

„Vissza kellett fogni magam, életemben nem esett még ilyen jól az úszás, szinte repülök a vízen. Azt hittem, két másodperccel gyengébb az időm, de jól ment. A délutáni elődöntőben sem szeretnék mindent kiadni magamból, mert kell az erő a fináléra is. Mert oda szeretnék bejutni, persze.”

200 vegyesen nagy csata várható közte és az angol O'Connor között, akit az olimpián három tizeddel előzött meg.

100 pillangón Cseh László 51,92-vel megnyerte saját futamát, Milák Kristóf második lett Czerniak mögött (52,04). Összesítésben a negyedik és ötödik helyen mentek tovább a délutáni elődöntőbe.

"A szervezetem még mindig a kétszázra van beállva, az volt most csak fontos, hogy próbáljak a sprint felé közeledni. A technikámat át kell variálni, mert még kicsit kaparós volt" - magyarázta a kétszázon győztes Milák.

A 4x100-as mix gyorsváltó hetedik helyen bejutott a döntőben. Bohus Richárd, Lobanovszkij Maxim, Szilágyi Liliána és Verrasztó Evelyn volt az összeállításunk.

Sztankovics Anna a 12. helyen ment tovább az 50 méteres mellúszásban.

(Borítókép:  Patrick B. Krämer / EPA / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?