Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Téptem a nem létező hajam - kiborult az úszók alelnöke

2018.08.08. 12:18

A 800 méteres gyorsúszás ezüstje után 1500 méteren bronzot nyert Késely Ajna a glasgow-i Európa-bajnokságon.

Edzője, Turi György az M4-nek értékelt, és elmondta, fejben mennyire érett a tanítványa, majd váratlanul, szinte zárójelben egy kényes témát érintett.

„Téptem a nem létező hajam, amikor láttam, hogy a 4x200-as gyorsváltó visszalépett. Ajna tudott volna benne úszni a hosszú távú döntője ellenére is. 1:58-as átlagra vagyunk képesek, mi voltunk a címvédők” - magyarázta a sportcsatornának, és aztán tovább is ugrott, hogy mit vár a zárónaptól 400 gyorson.

Turi György és Késely Ajna
Turi György és Késely Ajna
Fotó: Köbánya SC

Turi a szövetség szakmai alelnöke is, vagyis abszolút nem érdektelen a véleménye.

A váltót azért nem indították el kedd reggel – így értelemszerűen nem döntőzhetett aznap este -, mert Hosszú és Jakabos is úszott 200 vegyesen (délelőtt és délután is), mindketten döntőbe is jutottak. Kapás Boglárka lehetett volna a negyedik ember, ő pedig a 200 pillangó hétfői győzelme után pihent.

Most már tudjuk Turitól, hogy Késely bírta volna, bár az ugye nagy kérdés, mennyire. Illetve egyedül ő sem képes csodára egy gyorsváltóban.