Hűtlensége miatt eltiltották Milák egyik legnagyobb ellenfelét

2020.10.14. 10:28
Szeptember végén több hírportál is megírta, hogy Szeto Daija egy hotelszobában megcsalta a feleségét. Most kiderült, hogy a 26 éves úszó nemcsak feleségének, hanem a Japán Úszószövetségnek is hatalmas csalódást okozott – hűtlensége miatt év végéig szóló eltiltást kapott.

A Shukan Shincho (japán hetilap) hozta le először, hogy Szeto Daija egy társkeresőn megismerkedett nővel megcsalta a feleségét. A japánok legjobb úszója nem is tagadta a viszonyt, közleményben azonnal bocsánatot kért mindenkitől, leginkább feleségétől és két kislányától.

Óvatlan cselekedetem ártott az értékes családomnak, és gondot, valamint megdöbbenést okozott minden támogatómnak, szponzoromnak, és sok embernek. Mélyen megbántam, amit tettem, szeretném megbeszélni a családommal a következő lépést.

Egyelőre nem tudni, hogy Szeto szintén úszó felesége megbocsátott-e neki, de versenyezni idén már biztosan nem fog. A Japán Úszószövetség közleménye szerint az év végéig minden versenytől eltiltották Szetot. Milák Kristóf ellenfelének azonban nem kell aggódnia, a jövőre megrendezendő tokiói olimpián gond nélkül részt vehet – írja a BBC.

Szeto Daija az egyetlen japán úszó, aki eddig kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, miután a tavalyi kvangdzsui úszó-világbajnokságon aranyérmet szerzett 200 és 400 méter vegyesen.