Magyarország-Horvátország 10-9

2008.07.04. 20:52 Módosítva: 2008.07.04. 21:37
A vízilabda-Európa-bajnokság nyitómeccsén az olimpiai bajnok magyarok egy góllal, 10-9-re legyőzték a vb-címvédő horvátokat, akik utolsó támadásukkal egyenlíthettek volna, jóllehet, pár perccel korábban még háromgólos volt a hátrányuk. Madaras volt a legeredményesebb.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a malagai Európa-bajnokság első meccsén a legnehezebb ellenfelet kapta, a világbajnoki címvédő horvátokkal játszott. A tavalyi melbourne-i döntőben a horvátok egy góllal nyertek, pedig több olyan szakasza volt a finálénak, amikor a magyarok könnyen eldönthettek volna mindent.

Az Eb-n Madaras Norbert lőtte emberelőnyből az első gólt, a horvát védelem még nem tudott rendeződni, ezt használta ki tökéletesen a balkezes játékos. A horvátok ugyancsak a jobb oldalról érték el első találatukat, igaz, a jobbkezes Vrdoljak lőtte, kiszorított szögből, Szécsi feje fölé.

DVETT20080704083


A második magyar gólt is Madaras szerezte, megúszott és befejezte a támadást. A második negyed Smodlaka góljával kezdődött, Biros egy kipattanót vágott a léc alá, majd Madaras használta ki megint, hogy a horvát fal még nem állt össze.

Barac közelebb hozta a horvátokat, Benedek azonban a szélről kettőre (5-3) növelte az előnyt. Buric jó nyolc méterről a kapufa segítségével vette be Szécsi kapuját, a kapus mintha ettől a góltól kapott volna erőre, három veszélyes labdát is fogott egymás után.

A harmadik negyed elején két perc alatt három előnyt kapott a horvát válogatott, mégis Biros Péter szerzett gólt: Kiss Gergő tökéletes indítása után vágta a kapuba a labdát. Molnár Tamás hasonló helyzetet értékesített, azzal a különbséggel, hogy Benedek szolgálta ki, meglátva, hogy elszakadt emberétől. A játékrész vége előtt egy másodperccel Samir Barac pattintott a bal felsőbe.

A záró negyed Dogas góljával kezdődött, Hosnyánszky csuklóból bombázott a jobb felsőbe, Molnár centerből csúsztatta a labdát a bal alsóba.

Markovic szűkített a hátrányon, az addig kiválóan védekező Varga Tamás villant egyet támadásban is (10-7). Ekkor talán a magyarok elhitték, megvan a meccs, a horvátok azonban két gyors góllal nyilvánvalóvá tették, figyelni kell a végsőkig. A horvátok vezethették az utolsó támadást, az egyenlítés nem sikerülhetett, mert labdát szereztek a védők.

A bemutatkozás jól sikerült, ha még két nagy riválisát legyőzi Kemény Dénes csapata, csoportelső és egyben elődöntős lesz.