Mélypont: öt góllal vertük a franciákat

2008.07.06. 18:57
A magyar női vízilabda-válogatott második mérkőzését könnyen nyerte meg a malagai Európa-bajnokságon, hétfőn a görögök ellen már az azonnali elődöntő is a tét. Godova Gábor kapitány elégedetlenkedett.

A magyar női vízilabda-válogatott úgy játszotta soron következő meccsét a franciák ellen, hogy pontosan tudta, minél nagyobb különbségű győzelemre lesz szüksége, mert az olaszok elleni döntetlen után vélhetően a gólarány dönt majd az első helyről.

A magyarok önbizalmát csak növelte, hogy a közelmúltban 17-3-ra nyertek, és egy ilyen arányú győzelem most szinte biztosan az első helyet jelentette volna. (Persze az utolsó csoportmeccsen még le kell győzni a görögöket.)

A franciák a felkészülési torna óta sokat fejlődtek, a várt különbség elmaradt. A tudáskülönbség így is nyilvánvalóvá volt, de a sok megmagyarázhatatlan magyar hiba és kapkodás miatt csak 10-5 lett a végeredmény.

Godova Gábor szövetségi kapitány így értékelt az MTI-nek: "Szétszórtan vízilabdáztunk, remélem, ez volt az itteni mélypontunk."

Stieber Mercedes csapatkapitány ezt mondta: "Görcsössé váltunk, amikor nem sikerült elhúznunk, a bírók olykor érthetetlenül ítéltek, siettettük a befejezéseket, pontatlanná vált a játékunk. Holnap javítanunk kell, javítani is fogunk."

Az olaszok a második fordulóban a legminimálisabb különbséggel, egy góllal verték a görögöket. Vagyis ha az olaszok kevesebb, mint öt góllal verik a franciákat, van esély az első hely elcsípésére. Ehhez megint csakgörögök elleni siker kell. A meccs hétfőn fél öttől kezdődik.


Magyarország-Franciaország 10-5 (3-1, 3-1, 2-3, 2-0)

a góldobók: Pelle 3, Stieber, Györe 2-2, Bujka, Drávucz, Primász 1-1, illetve Hernandez 3, Lefert 2

Az állás: 1. Magyarország 4 pont (14-9), 2. Olaszország 4 (14-13), 3. Görögország 3, 4. Franciaország 0