Eredményes szenvedés a görögök ellen

2008.07.07. 18:54
A magyar női vízilabda-válogatott harmadik mérkőzésén újra döntetlent játszott, így a csoport első helyével járó automatikus négybe jutás nem jöhetett össze. A csapat kedden a négy közé jutásért a hollandokkal csap össze, nem lesz könnyű meccs, de a győzelem messze nem lehetetlen.

A malagai Európa-bajnokságon a nőknél hétfőn már befejeződtek a csoportküzdelmek, és a magyar női válogatott úgy játszott a görögök ellen, hogy tudta: az első helyre nem lehet esélye. Az olaszok éppúgy verték a franciákat, ahogy a magyaroknak is verniük kellett volna. 18-3-ra nyertek, nem véletlenül mondta az ötgólos siker után Godova Gábor kapitány, hogy mélypontra került a magyar csapat, hiszen egy felkészülési tornán tizenöt volt a különbség.

A görögöket az olaszok egy góllal verték, így a magyarokra nem várt könnyű meccs, de a döntetlen is már a második helyet jelentette, köszönhetően az olaszok elleni, nyitónapi egy pontnak.

A görögökkel az athéni olimpián is egy csoportban szerepelnek Stieberék, így egy hónappal a rajt előtt fontos lehetett felmérni az ellenfél erejét, illetve képet kaphattak, miben kell még feltétlenül fejlődniük. A görögök elleni meccs Pekingben azért is lehet fontos, mert akkor is az utolsó fordulóban játsszunk ellenük, és a továbbjutáshoz elengedhetetlen lesz a legyőzésük.

A görögök ezúttal végig vezettek, a mieink az első negyed felétől csak futottak az eredmény után, az első gólra tizenöt percet kellett várni. A félidőben 3-1 volt az állás.

A zárkózás nem ment könnyen, pár perccel a vége előtt is még 7-5-ös hátrányban voltunk. Stieber és Primász góljai azonban az egyenlítést jelentették, egyúttal azt, hogy kedden a hollandokkal kell mérkőznie a társulatnak. A hollandokkal szintén egy csoportban leszünk az olimpián.

A hollandok a kilencvenes években meghatározói voltak a sportágnak, utána jelentősen visszaestek, de a tavalyi olimpiai selejtezőtornát nagy meglepetésre megnyerték az oroszok előtt, Oroszországban. Első látásra könnyebbnek ellenfélnek látszanak, mint az oroszok, akikkel akkor találkoztunk volna, ha nincs meg a pontszerzés.

Nem leszünk esélytelenek a hollandokkal szemben, de ha továbbra is ingadozik a játék, akkor előfordulhat, hogy nem jut a négybe az eredetileg éremre pályázó válogatott, ami nem túlzottan jó előjel az olimpia előtt.

"Úgy gondoltam, hogy ha átesünk a tűzkeresztségen, azaz végre sikerül belőni az első gólunkat, vissza fogunk jönni a meccsbe, és nem kapunk ki. A vesztes állásból elért döntetlen azért is fontos a számunkra, mert jó, ha az marad meg bennük Málagából, hogy rossz játékunk ellenére se tudnak legyőzni minket a görögök" - mondta az MTI-nek a kapitány.

Jegyzőkönyv:

Magyarország-Görögország 7-7 (0-2, 1-1, 4-3, 2-1)

a góldobók: Valkay, Stieber, Primász 2-2, Pelle 1, illetve Moraitidu 3, Kozompoli 2, Rubeszi, Oikonomopulu 1-1

A csoport másik mérkőzésén: Olaszország-Franciaország 18-3 (6-0, 6-0, 4-2, 2-1)

A B csoport végeredménye: 1. Olaszország 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Görögország 4, 4. Franciaország 0

A csoport: Oroszország-Hollandia 8-7 (3-2, 1-2, 2-2, 2-1) Spanyolország-Németország 13-7 (2-4, 4-1, 3-0, 4-2)
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 7 pont, 2. Oroszország 6, 3. Hollandia 4, 4. Németország 0