Magyarország-Montenegró 9-10

2008.07.07. 21:50 Módosítva: 2008.07.07. 21:55
A malagai vízilabda Európa-bajnokság hétfői napján a magyar férfi csapat elszenvedte első vereségét, a montenegrói centert, valamint a középső embereket nem tudta tartani a védelem. A továbbjutásért a házigazda spanyolokat kell legyőzni, és akkor az első hely és az azonnali elődöntő sem elérhetetlen.

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfő este Montenegróval mérte össze erejét, vagyis két könnyebb meccs - Szlovákia és Görögország - után újra nehezebb következett. Függetlenné válása óta a legkisebb, 600 ezres jugoszláv tagállam először vehetett részt Európa-bajnokságon, ennek megfelelően nagyon készültek, a világbajnok horvátok is csak az utolsó pillanatban múlták felül őket.

A két válogatott a szombathelyi felkészülési tornán találkozott egymással, szoros meccsen a mieink nyertek.

Zlokovics tarthatatlan volt

Az első gólt Biros Péter érte el, emberelőnyből pattintott a felső sarokba. Zlokovics azonnal egyenlített centerből. Kásás Tamás váratlan, de hajszálpontos távoli lövése után Paskovics ugyancsak a center posztjáról szerzett gólt, azzal a különbséggel, hogy előnyben vágta a kapuba a labdát.

Madaras Norbert a szélről, Janovics középről lőtt védhetetlenül, majd újra Zlokovics került helyzetbe, ejtése után először volt a riválisnál az előny (4-5). A félidő előtt Madaras maga elé tette Kásás passza után a labdát, éles szögből a kapus feje fölé vágta.

Biros pazar ejtése

Még ennél is szebb volt Biros Péter ejtése, aki a támadóidő vége előtt egy másodperccel, távolról centizte ki a felső sarkot.

A harmadik negyedben Benedek Tibor fordult le védőjéről, és bombázott keményen a kapuba. A kétgólos előny gyorsan elolvadt, két előnyt biztosan fejeztek be a montenegróiak. Előbb Jokics a szélről, majd Ticsics szemből vágta be. Hogy nem kerültünk hátrányba, az Szécsinek volt köszönhető, aki ziccert fogott, Ivovics nem tudta ejtéssel meglepni.

A zárónegyed elején szokásosan magyar támadóhibát fújtak a bírók, Zlokovicsot viszont nem tudta semlegesíteni Varga és Benedek, a center kikaparta a labdát, csuklóból a bal felsőbe varázsolta.

Mínusz kettőről visszajöttünk

Benedek mindjárt egyenlített, a bal felsőbe bombázta büntetőből a labdát. Montenegró is kapott egyet, Biros volt túl kemény, Mjadlan Janovics a felső sarokba lőtte.

Kiss Gergő előnyben rosszul passzolt, Janovics kihasználta, hogy nem zárt össze a védelem (7-9).

Magyar időkérés után Benedek oldalt váltott, Biros azonnal lőtt, lehet, hogy nem ment be a labda, de a bírók megadták. Szécsi bravúrja után Benedek négyet lóbált, a kapus elsüllyedt (9-9).

A hajrában Madaras nagyot mentett, Varga Dániel a kapufát találta el, Kásást kiállították, a balkezes Uszkokovics öt másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt.

A csoportelsőség nem úszott el, de a spanyolokat feltétlen verni kell, utána jöhet a számolgatás. Az első hely azonnali elődöntőt ér, a második azt jelenti, pótvizsgázni kell az elődöntőért.