Visszakézből agyonvertük Németországot

2008.07.09. 21:14 Módosítva: 2008.07.10. 00:07
A németek magabiztos, hatgólos legyőzése után a magyar férfi vízilabda-válogatott pénteken visszavághat a szerbeknek az elmúlt időszakban elszenvedett sorozatos vereségekért. A németek nem voltak azonos súlycsoportban a magyarokkal, Kásás Tamás, Kiss Gergely és Varga Dénes vitte a prímet, három-három gólt lőttek.

Miután a magyar férfi vízilabda-válogatott nem tudta megszerezni csoportjának első helyét, pótvizsgára kényszerült, igaz, az elődöntőért kellemesebb ellenfelet nem is kaphatott volna a németeknél.

Az előzetes erőviszonyok alapján maximum az lehetett a kérdés, mekkora különbség lesz a két csapat közt. A németeknek már az is bravúr volt, hogy egyáltalán az elődöntőért játszhattak.

A mieink közül Szécsi Zoltánt ezúttal a padra ültette Kemény Dénes kapitány, rá a szerbek ellen számítana inkább. A hátfájással bajlódó Benedek Tibor sem játszott, a szerbek ellen azonban természetesen ő is bevethető lesz a péntek esti elődöntőben.

Molnár Tamás gólt érő húzásával kezdődött a mérkőzés, erre Kreuzmann a következő támadásból válaszolt. Kásás átlövésből, Biros megúszásból, Varga Dénes kapásból volt eredményes, aztán német gól törte meg a sorozatot, de a negyed úgy végződött, ahogy kezdődött: Molnár centerből lőtt gólt.

A folytatásban Kásás büntetőből lőtt a kapuba, Hosnyánszky előnyből, erre megint csak egy német válasz érkezett, 7-3 volt az állás a félidőben.

Kásás ejtése után Kiss Gergő duplázott, Varga Dénes is belőtte második gólját, így 11-3 lett. Ekkor megzavarodott a válogatott, három gólt kapott zsinórban, és ami kifejezetten dühítő volt, a harmadikat a félpályáról. Nagy Viktor kissé elnézte Kreuzmann lövését (11-6).

A záró negyed magyar támadással kezdődött, Varga Dénes elhozta a labdát, rögtön lőtt is egy újabb gólt. A hajrában mindkét oldalon két-két gólt láttunk, így alakult ki a 14-8-as állás.

A magyar válogatott az elődöntőben a szerbekkel mérkőzik, az elmúlt években nyomasztó volt az ellenfél fölénye, az olimpia előtt egy hónappal időszerű lenne visszavágni nekik.

Magyarország-Németország 14-8 (5-2, 2-1, 4-3, 3-2)
Góllövők:
Kásás 3, Varga Dénes 3, Kiss Gergely 3, Hosnyánszky 2, Molnár 2, Biros