Ostobán kaptak ki a vízilabdázónők

2008.07.10. 21:20 Módosítva: 2008.07.10. 22:04
Hat perccel a vége előtt még 7-4-re vezetett a magyar női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokság elődöntőjében, utána azonban összeomlott. Négy gólt kapott zsinórban, a bírók is sújtották. Godova Gábor csapata a bronzért játszhat szombaton.

A magyar női vízilabda-válogatott a hollandok ellen két napja kiemelkedően játszott, azt a spanyolok elleni meccset megelőzően tudni lehetett, ha újra megközelíti azt a teljesítményt, döntős lehet.

A spanyolok annak ellenére, hogy veretlenül jutottak idáig, esélytelenebbnek számítottak. Az olimpiára nem jutottak ki, így igazán komolyan vették a hazai rendezésű tornát, bár a közönséget nem hozta lázba, hogy elődöntősök lettek.

A magyarok jobban nem is kezdhették volna a meccset, Stieber gyorsan kihasznált egy emberelőnyt, majd Pelle lőtt távolról gólt. A második negyedben Primász is betalált. Az első hazai gólra a tizennegyedik percig kellett várni. Aztán Györe találatára Pardo válaszolt, a nagyszünetben 4-2 volt az állás.

A harmadik negyed egyenlő volt, a negyedikben - Horváth második büntetővédése után - Valkay Ági góljával 7-4-re vezettünkekkor kevesen fogadtak volna arra, hogy ezt a meccset el lehet veszíteni. De el lehetett.

A bírók az utolsó negyedben a hollandokat is megtolták két napja, hat előnyt kaptak, a magyarok egyet sem. A spanyolok is mindent megkaptak a felzárkózás érdekében, és éltek az eséllyel.

Sorra lőtték góljaikat, előbb egyenlítettek, aztán Bujka Barbara kapufája után Meseguer lövésével megszerezték a vezetést is. Utolsó támadásunkból Valkay Ági - szintén előnyben - még egyenlíthetett volna, de a kapufa megakadályozta.

A spanyolok kétszer annyi kiállítást kaptak, mint mi, tízet. A győzelmükhöz hozzájárult ez a tény is, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a mieink keze a fontos helyzetekben megremegett, ezért nem nyerhettünk.

Szombaton a bronzérmekért játszunk, a férfiak pénteken a szerbekkel elődöntőznek.

Godova Gábor szövetségi kapitány így értékelt: "Míg mi az olimpiára készülünk, a spanyolok csak erre az Eb-re készültek, s minden követ meg is mozgattak, hogy kihasználják a hazai pálya előnyét. Sok múlott rajtunk is, de még több a körülményeken. 7-4-nél éreztem, az erőnket felőrli, hogy nem egyenlő mércével mérik a két csapatot. A végére a folyamatos emberhátrányos játékban aztán el is fogyott az erőnk."

Spanyolország-Magyarország 8-7 (0-2, 2-2, 2-2, 4-1)

Góldobók: Gil 2, A. Pardo, Lopez-Escribano, Lopez, Pareja, Pena, Meseguer 1-1, illetve Bujka 2, Stieber, Pelle, Primász, Györe, Valkay 1-1