A szigeten hangolnak a pólósok Pekingre

2008.07.25. 15:26
A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó felkészülési meccseit játssza a budapesti Unicum Kupán, amelyik megnyerése mindig erőt ad egy nagy világverseny előtt. A csapatnak javulnia, fejlődnie kell, szellemesen játszania, de az olimpiai taktikáról még keveset szabad elárulnia.

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak soha nem lehet más a célja, minthogy győzzön, kivált, ha hazai eseményen játszik. A tizenharmadik Unicum Kupán is az első hely a cél, ebben alighanem csak a világbajnoki címvédő horvátok akadályozhatják meg a mieinket.

Péntek délután azonban először a németekkel kell mérkőzni, a malagai Európa-bajnokságon komoly különbség – hat gól, 14-8 - volt a két csapat közt, izgalommentesre sikeredett a négy közé jutásért zajló találkozó.

Utána jöhetnek a horvátok, akiket kétszer is egy góllal vert Kemény Dénes csapata a már említett Eb-n, előbb a bemutatkozó, majd a bronzmeccsen, hosszabbítás után.

A harmadik meccsen az oroszok következnek, akik általános meglepetésre nem jutottak ki az olimpiára, és lehet, már egy olyan megfiatalított csapattal érkeznek, amely a londoninak lesz az alapja.

Kemény úgy véli, csapatának javulnia és fejlődnie kell ebben a szakaszban – védekezésben, támadásban egyaránt -, erre meg is van minden esély, mert a játékosok szusszanhattak kicsit az újabb felkészülési hét előtt. Plusz most már az olimpiai csapat játszik, mindenki biztonságban lehet, ez nyugalmat szülhet, és a fontos pillanatokban jól jöhet.

Szécsi Zoltán izomsérülése szépen gyógyul, de valószínűleg a reaktivált Gergely István is szerepet kap a kapuban. Gergely a héten került vissza, így a Margitszigeten pótolhatja esetleges meccshiányát. Kásás Tamás kisebb ujjsérülése ellenére ott lesz a vízben, de nem lenne nagy szenzáció, ha kevesebb lehetőséget kapna, hiszen kockáztatásnak nincs értelme a nyolcadikán kezdődő olimpia előtt.

A program:

péntek: Oroszország-Horvátország 17:30 ó, Magyarország-Németország 19
szombat: Németország-Oroszország 17:30 ó, Magyarország-Horvátország 19 óra
vasárnap: Horvátország-Németország 11:30 ó, Magyarország-Oroszország 13 óra