Magyarország-Horvátország 10-10

2008.07.26. 20:24 Módosítva: 2008.07.26. 21:34
Sem a német, sem pedig most a horvátok ellen nem nyújtott a magyar válogatott meggyőző produkciót, így holnap nem csak rajtunk múlik, ki nyeri az Unicum Kupát. Rengeteg helyzetet hibáztunk és jó néhány játékosunk mélyen tudása alatt teljesített. Van még mit tenni a pekingi tornáig.

Ott folytattuk az első harmad elején, ahol pénteken a németek ellen abbahagytuk. Ziccereket hibáztunk, majd Molnár nem először, kihagyta a kihagyhatatlant. Azért védekeztünk is becsülettel, két emberelőnyt is. Majd Kiss Gergő, később Biros bombájával vezettünk is, de a horvátok kapaszkodtak, végül döntetlennel zártak a csapatok.

Ha már a könnyű lövések nem mentek, Molnár centerből, nagy birkózás után talált az ellenfél kapujába, de ezzel is csak egyenlítettünk. Remekül úsztunk meg, és Kiss Gábor ezúttal szokatlan pozícióból, megszerezte a vezetést. Szécsi bravúrokkal bizonyította világklasszisát, ennek ellenére a horvátok szerezték meg megint a vezetést, de Hosnyánszky hatalmas bombagóllal egyenlített ismét. A védekezésben és a támadásban is fegyelmezetlenek voltunk, így az egész negyedben az eredmény után futottunk, a végén egy gólos hátránnyal zártunk. Rengeteg helyzetet hagytunk ki az első félidőben.

A harmadik harmadban egy-egy helyzet maradt ki, majd Madaras emberelőnyből megint egyenlített, de a vezetést megint nem sikerült megszerezni, a horvátok 5 méteresből szereztek újra előnyt. Az előny csak azért nem lett nagyobb, mert Szécsi ebben az időszakban is kitűnően védett, mi pedig a legnagyobb helyzeteket is kihagytuk, vagy elkapkodtuk. Biros Péter végre betalált, ezzel megint sikerült egyenlíteni, két perccel a negyed vége előtt. A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és fél perccel a vége előtt megint a horvátok vezettek, emberelőnyt kaptunk és Madaras okosan kilőtte a hosszú sarkot, így 8-8-cal vártuk az utolsó nyolc percet.

Hiába volt minden erőfeszítésünk, megint csak Ratko Rudic csapata vette át a vezetést, támadásban nagyon erőtlenek voltunk. Molnár rendre elmerült a horvát védők gyűrűjében. Alig öt perccel a vége előtt pedig már kettővel vezettek a horvátok. Azért később Molnár is sikerrel járt, de ez csak a szépítésre volt elég. Már csak másfél perc volt hátra, de nem sikerült egyenlíteni, bravúrosan kivédekeztünk egy emberelőnyt, majd rögtön utána mi kerültünk fórba és Biros nem kis szerencsével, de egyenlített. A horvátok nagyon okosan húzták az időt így az utolsó negyven másodperc teljes egészét a kapunk előtt tölthették. Egy ejtés maradt még a végére, de ez túl hosszúra sikeredett.

A látottak alapján kijelenthető, van még mit csiszolni ezen a magyar válogatotton. Rengeteg ziccert hibáztunk, ráadásul szinte kihagyhatatlanokat. Támadásban rengeteg kapkodás jellemezte a játékunkat, aminek a vége, rendre a blokkban elhaló lövések voltak. Ami pozitívum, az Szécsi teljesítménye, illetve a mérkőzés egyes szakaszaiban a védelem munkája.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Nagyon nehéz meccs volt, amelyen pszichés nyomás is nehezedett a csapatra, hiszen saját közönségünk, csaknem ötezer ember előtt kellett úgy szerepelnünk, hogy ne okozzunk csalódást. Jobb lett volna, ha nyerünk, a győzelem azonban elmaradt, mert elég sok hibát követtünk el gólhelyzetekben. Talán benne volt ebben a heti nagy munka, a feszültség, s tán az is, hogy az utolsó hat meccsünkön egyszer sem tudtunk úgy játszani, hogy ne legyen sérültünk. Itt, az Unicum Kupán az eddigi két mérkőzésünkön például Kásás Tamásra nem számíthattam. Ennél fogva a húzóembereket kevésbé pihentethettem, nehezebb volt cserélnem. Összességében úgy-ahogy hoztuk magunkat."

A végeredmény: Magyarország-Horvátország 10-10 (2-2, 3-4, 3-2, 2-2). A magyar csapat gólszerzői: Biros 3, Molnár 2, Madaras 2, Kiss Gergő, Kis Gábor, Hosnyánszky.

A másik mérkőzésen: Németország-Oroszország 11-8 (5-1, 5-3, 0-2, 1-2)