Kemény Dénes nem számít Kásásra a vb-n

2009.01.14. 17:26

Kemény Dénes nem számít Kásás Tamásra, az olasz Pro Recco magyar játékosára a július-augusztusi római világbajnokságon, mert a háromszoros olimpiai bajnok júniusig nem tud eljönni a vízilabda-válogatott programjaira, utána pedig megműtteti az orrsövényferdülését. Erről a válogatott honlapjának (www.vlv.hu) nyilatkozott szerdán a nemzeti együttes szövetségi kapitánya. Kemény egyszersmind 19 játékost nevezett meg, akit a hétfői edzésre meghívott, köztük a válogatott most hétfőn tartott első tréningjéről hiányzó ötfős egri különítményt, amelyben viszont nincs benne a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter. Mivel ezúttal ellenfél is lesz - Románia válogatottjával kétkapuznak a kiszemeltek - a kapitány úgy küldött meghívót, hogy hárman csak délelőtt, hárman pedig csak délután vesznek részt a gyakorláson.
A hétfői összejövetelre a nyáron Pekingben aranyérmes válogatottból - a bajnok Vasas hétfőn már szerepelt négy ötkarikás aranyérmese, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dénes és Varga Dániel mellett - ezúttal a két kapus, Szécsi Zoltán és Gergely István is hivatalos.
A kapitány elmondta még, hogy legkésőbb január 22-én kijelöli a németországi felkészülésre utazó keretet. A magyar válogatott első idei hivatalos mérkőzését e túra végén, január 27-én játssza a német nemzeti csapattal. "Remélem, hogy hasznosak lesznek az edzőmeccsek. A két hétfő tapasztalatai alapján állítom majd össze a meghívottak listáját a berlini kirándulásra" - nyilatkozta a kapitány. A hétfői meghívottak: Vasas - Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Kis Gábor Eger - Szécsi Zoltán, Bundschuh Erik, Varga II Zsolt, Hegedűs Gábor, Hárai Balázs Honvéd - Gergely István, Szivós Márton Szeged - Baksa László, Török Béla FTC - Babay Árpád, Balatoni Máté (csak délután) UTE - Létay Krisztián (csak délelőtt) Pécs - Czigány Károly, Kovács Gábor (csak délelőtt) Szolnok - Pásztor Mátyás (csak délután)