Kásásék nyerik-e újra a vízilabda Euroligát?

2009.05.22. 12:32 Módosítva: 2009.05.22. 13:27
Három délszláv csapat mellett a címvédő olasz Pro Recco került Európa legjobb négy csapata közé. Hat magyar olimpiai bajnok érdekelt a rijekai döntőben, és mivel külön ágon vannak, a végén akár egymás ellen is játszhatnak.

2006 és 2007 után ismét magyar csapat nélkül játsszák a vízilabda Euroliga négyes döntőjét. A Vasas a Partizan mögött második lett csoportjában, így az olasz Pro Reccót kapta az egyenes kieséses szakaszban, amely könnyedén kiverte.

A címvédő Reccóban ezúttal is mind a négy magyar olimpiai bajnok – Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert, Märcz Tamás – játszhat, ellentétben a bajnoki meccsekkel, ahol a légiósok korlátozása miatt csak egyikük vethető be.

Tavaly Madaras Norbert lőtte a döntő győztes gólját, aki idén is fontos szerepet kap. „Ha kimondjuk, ha nem, a végső győzelmet várják tőlünk” – értékelt a balkezes játékosa vlv.hu-nak.

Az olasz csapat ellenfele a 2006-os győztes Jug Dubrovnik lesz – a Partizant búcsúztatta –, amely Rijekában lényegében hazai pályán játszik. Már csoportjukban is összekerültek, és az elmúlt öt évben a két csapat kimagaslott, ebből adódóan rendre találkozott egymással.

A másik ágon is lesz egy horvát csapat, a Mladost Zagreb, amely a montenegrói Kotorral csap össze. Kiss Gergely sérülése után teljes intenzitással játszik, és ezúttal is főszereplő lehet, csakúgy, mint a másik olimpiai bajnok, Steinmetz Ádám.

Kiss csapata dinamizmusában bízik, mert ellenfelük fizikálisan erősebb, rutinosabb is. A háromszoros olimpiai aranyérmes úgy gondolja, nekik egy meccsből áll a világ, már az is fantasztikus siker, hogy ott lehetnek Rijekában. Az összes többi csak ráadás. A Mladostot esélytelenebbnek tartják a fogadóirodák, nincs is jó idénye a patinás csapatnak, annak ellenére, hogy háromgólos idegenbeli vereség után ejtette ki a görög Olympiakoszt.