Magyarország 15-2-re verte Oroszországot

2009.06.28. 15:23
Az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott nagyon megverte Oroszországot a bukaresti négyes torna utolsó játéknapján, de a románoktól elszenvedett vereség miatt nem nyerheti meg a kupát.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap kiütéses, 15-2-es győzelmet aratott az oroszok felett a bukaresti négyes tornán, amelyen így második helyen zárt. A vlv.hu beszámolója szerint a magyar csapat végig koncentráltan, jól játszott, a találkozó legeredményesebbje Hosnyánszky Norbert volt négy góllal.

Bukaresti négyes torna, utolsó játéknap

Magyarország–Oroszország 15-2 (5-0, 3-0, 3-1, 4-1)
A magyar gólszerzők: Hosnyánszky 4, Varga II. Zs. 3, Varga Dániel, Varga Dénes 2-2, Biros, Kiss G., Hárai, Kis G. 1-1

"Jobb volt a helyzetkihasználásunk, kár, hogy ezért egy meccset kellett beáldoznunk. Jobban koncentrált mindenki az első másodperctől kezdve, így nem alakulhatott ki olyan helyzet, amely esetleg zavart okozhatott volna" – mondta Kemény Dénes.

A szövetségi kapitánynak az augusztusi római világbajnokságra készülő csapata pénteken a németek ellen hatgólos sikerrel kezdett, majd szombaton váratlanul egy góllal alulmaradt a Kovács István vezette hazaiakkal szemben.

Az utolsó, román–német összecsapástól függetlenül a hazaiak nyerték a tornát, mivel egymás elleni eredménnyel megelőzték a magyarokat. Az Oroszország elleni mérkőzés után Biros Péter csapatkapitány át is vehette a 2. helyért járó kupát.