Egri bravúr, Vasas-bukás az Euroligában

2010.01.16. 23:23
Az Eger 8-8-as döntetlenre végzett a három magyar olimpiai bajnokkal felálló Pro Recco otthonában, a Vasas meg 8-5-re kikapott az Euroliga csoportkörében.

Az Eger 8-8-as döntetlent játszott a három magyar olimpiai bajnokkal, Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel felálló Pro Recco otthonában a férfi vízilabda Euroligában.

Nyolcszáz néző előtt 2-0-ra elhúzott a hazai gárda, ám Gerendás György tanítványai fordítottak, mégis 4-4-es döntetlen volt a második negyed után, mivel Biros Péter ötméterest rontott. A folytatásban is tartotta a lépést az esélyesebb hazaiakkal az Eger, Biros a második büntetőjét már nem hibázta el.

A zárónegyed elején visszavette a vezetést az olaszok nemzetközi társulata, de az Eger nem adta fel, és két perccel a vége előtt Biros távolról lőtt a bal felső sarokba (8-8). Az utolsó támadást is az Eger vezethette, de az eredmény már nem változott.

Az Eger harmadik a csoportjában.

A Vasas viszont vereséget szenvedett a címvédő montenegrói Primorac Kotortól szombaton, Budapesten. A felújítás alatt álló Komjádi helyett a Szőnyi úti uszodában fogadta az Euroligában címvédő, Szuperkupa-győztes riválisát a magyar bajnokcsapat, amely egy megnyert (Jug Dubrovnik) és egy elvesztett (Panioniosz) mérkőzés után mindenképpen javítani, vagyis győzni akart szombat este.

Elejétől a Kotor irányított, 1-0-ra, majd 4-1-re elhúzott a vendégegyüttes, többek között a náluk pólózó két magyar olimpiai bajnok, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám egy-egy találatával.

A kotoriak remeklését a pekingi ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert ellensúlyozta, a félidőben így is 4-6 volt, oda.

Steinmetz klasszikus centergóljával már 4-7 volt az állás a harmadik negyed elején. Nem sikerült zárkózni (5-7), és a zárónegyedben továbbra is görcsösnek tűnt az angyalföldi alakulat, miközben a kotoriak biztos előnyük tudatában meglehetősen fesztelenül vízilabdáztak. Ráadásul a hazaiak legjobbja, Hosnyánszky büntetőt rontott, a Primoracban megint Steinmetz pazar megoldásából talált be, a vége 5-8 lett.

Újabb veresége nyomán a Vasasnak gyakorlatilag minimális esélye maradt arra, hogy az első két hely egyikét megszerezve továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé, már csak azért is, mert legközelebb, a negyedik csoportkörben, február 3-án éppen Kotorban vár fellépés a piros-kékekre.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kotor minden egyes hibánkat megtorolta. Ráadásul az nem megy, hogy tíz emberelőnyünkből csak kettőt tudunk belőni, ez kevés. A pontatlanságok, a rossz passzok miatt elbizonytalanodtunk, és a végére el is fáradtunk, miközben futottunk az eredmény után" - értékelt a meccs után Földi László, a Vasas a vezetőedzője.

Férfi vízilabda Euroliga, 3. forduló

D csoport
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 8-8 (2-2, 2-2, 3-3, 1-1)
a magyar gólok: Erdélyi 2, Biros, Varga II Zs., Feltham, Hegedüs, Hárai 1-1 A csoport másik meccsén: Kazany (orosz)-Csehov (orosz) 10-6
A csoport állása: 1. Pro Recco 7 pont, 2. Kazany 6, 3. ZF-Eger, 4, 4. Csehov 0

B csoport
TEVA-VasasPlaket-Primorac Kotor (montenegrói) 5-8 (2-4, 2-2, 1-1, 0-1)
a magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 3, Kovács, Varga Dénes 1-1

C csoport, vasárnap:
Honvéd Domino - Budva (montenegrói), Kőér utca 17:15 ó