Női vízilabda Világliga selejtező lesz Budapesten

2010.06.04. 12:29

Szerdától vasárnapig a margitszigeti Széchy uszoda ad otthont a női vízilabda Világliga európai 1-es csoportja első, budapesti selejtezőkörének, amelyben a magyar válogatott házigazdaként találkozik az oroszok, az olaszok, a németek és a britek legjobbjaival. Az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságot megelőző legfontosabb szakági esemény folytatásának, vagyis a 2. kvalifikáló körnek a meccseit a csoport tagjai az itáliai Messinában játsszák majd június 16. és 20. között, s mivel a két torna eredményeit összesítik, egyáltalán nem mindegy, hogyan végez már idehaza is Petrovics Mátyás alakulata.

A szövetségi kapitány nem titkolja, hogy szeretné, ha csapata eljutna az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet a kaliforniai San Diegóban rendeznek június 28. és július 3. között a nyolc legsikeresebben selejtező gárda részvételével, s ahová a magyarok európai csoportjából az első két helyezett juthat el.

„Az oroszok az abszolút favoritok, ők a legesélyesebbek a csoportgyőzelemre - mondta el Petrovics Mátyás az MTI-nek pénteken. - Már csak ezért is hasznosnak ítélem, hogy a szerdai rajt előtt hétfőn és kedden is edzőmeccseket játszunk velük. Oda kell nagyon figyelnünk az átalakuló olaszokra, de a németekre is, akik jobbak, mint tavaly voltak. És bizony feljöttek a Fekete Szilveszter irányította angolok is, úgyhogy nem sétagalopp vár ránk a jövő héten.”

A budapesti selejtezőkör menetrendje:

Június 9., szerda: Oroszország-Németország 17:00, Olaszország - Nagy-Britannia 18:30.

Június 10., csütörtök: Olaszország-Németország 17:00, Magyarország - Nagy-Britannia 18:30

Június 11., péntek: Olaszország-Oroszország 17:00, Magyarország - Németország 18:30

Június 12., szombat: Oroszország - Nagy-Britannia 16:30, Magyarország-Olaszország 18:00

Június 13., vasárnap: Németország - Nagy-Britannia 10:00, Magyarország-Oroszország 11:30.