Döntetlent játszottak a magyarok az orosz női pólósokkal

2010.07.28. 19:46

Az augusztus végi-szeptember eleji horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda-válogatott barátságos mérkőzésen döntetlent játszott a szintén Eb-résztvevő orosz nemzeti együttessel szerdán a Hajós uszodában.

Magyarország-Oroszország 12-12 (2-3, 3-2, 4-5, 3-2)

A magyar góldobók: Drávucz Rita, Keszthelyi Rita 3-3, Bujka Barbara, Valkay Ágnes 2-2, Takács Orsolya, Somhegyi Noémi

Az elmúlt napokban Budapesten gyakorló vendégek szerdán élesben is vízbe szálltak Petrovics Mátyás csapatával a Margitszigeten, s akárcsak az utóbbi időkben vívott összecsapásokon, ezúttal is rendkívül szoros csatát hozott a találkozó.

Az elejétől kezdve egy-két góllal rendre az ellenfél vezetett, a hazaiaknak az energiáját javarészt lekötötte az egyenlítésért folytatott hajsza. Ez 0-2 és 1-3 után először 3-3-nál sikerült, aztán a hazai gárda 3-5 (5-5), majd 8-10 (10-10) után is megtette ezt, 11-11-et követően – már az utolsó percben - pedig először vezetett (12-11) a csapat Drávucz Rita harmadik találatával. A riválisnak azonban még maradt ereje és ideje válaszolni, s végül ikszre mentenie az összecsapást. A döntetlen jó eredménynek könyvelhető el, hiszen a világ egyik legjobb válogatottjával szemben érte el a magyar együttes.

A felkészülési mérkőzés közben érkezett a hír, hogy a FINA, a sportág nemzetközi szövetsége felkérte a magyar válogatottat, hogy vegyen részt a Világkupa küzdelmeiben, amelyre eredetileg nem kvalifikálta magát. Amint arról Török László, a hazai szövetség sajtófőnöke az MTI-nek beszámolt, az MVLSZ elfogadta a meghívást, így a női válogatott indul az augusztus 17. és 22. között, még az Eb előtt az új-zélandi Christchurchben lebonyolítandó tornán. A felkérés sportdiplomáciai siker, egyszersmind nagy lehetőség is, hiszen a Vk-n mód nyílik kiharcolni a 2011-es világbajnokságon való szereplés jogát.