Két angyalföldi csapat a póló OB I.-ben

2010.10.02. 09:42

Újoncot avatnak a férfi Vodafone OB I.-ben, először szerepel a legjobbak között az ASI, vagyis az Angyalföldi Sportiskola Diákegyesület. Öt éve, még nem is álmodtak róla. Új játékosokkal erősítenek a legmagasabb osztályban. Jó erőfelmérés lesz, a hétvégi Theodora Magyar Kupa – írja a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapja.

Amikor öt esztendővel ezelőtt megfogalmazódott bennük az elhatározás, hogy elindulnak a felnőtt bajnokságban is, még a legvérmesebb elképzeléseik között sem fordult meg, hogy egyszer majd, a nagyokkal játszanak azonos osztályban.

Akkor még az olimpiai bajnok, a többszörös BEK győztes idősebb Kenéz György szakmai irányítása alatt állt az együttes. Az a cél vezérelte az angyalföldi sportiskolásokat, hogy lehető legjobban készítsék föl a srácokat a vízilabdára és ehhez kellett a még több mérkőzés, a felnőttek elleni küzdelem.

A keretben hat junior válogatott szerepel. Angyalföldön folytatja az új bajnoki szezonban, Erdei Márkó, Rusz Betalan és Barabás Botond. Fülöp Bence, – kettős igazolással – már az elmúlt idényben is itt játszott. A KSI-ből ment át Kovács és Laczkovics és a Vasasból a rutinos Létay Krisztián. A saját nevelés, a tavaly az Újpestben játszott Takács és a Pécsben szerepelt Lázár is visszatértek.

A hétvégi Magyar Kupa selejtezőben az Újpest ellen kezdenek, aztán jön a Pécs és a végén a Fradi. A csapat hazai meccset a Hajós Alfréd uszodában rendezi.