Öt pólócsapat játszik európai kupameccset

2010.11.12. 12:43

Mind az öt érintett magyar férficsapat vízbe száll az európai vízilabdakupák e hétvégi programjában: az Eger, a Szeged és a Vasas az Euroliga 16 együttes alkotta főtábláján kezdi meg szereplését csoportjában, míg a Honvéd és a Ferencváros a második számú kontinentális sorozat, a LEN Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzését vívja. A nyitókörben ráadásul rögtön egymással csap össze az egyformán az A betűjelű négyesbe sorsolt két magyar gárda, a Szeged és a Vasas, a körmérkőzéses széria első állomásaként a csongrádiak otthonában (szombat, 18 ó). A kvartett másik két, ugyancsak egy nemzetbeli, jelesül montenegrói alakulata, a tavalyi Euroliga-győztes - nem mellesleg Steinmetz Ádám személyében olimpiai bajnok magyar centert foglalkoztató - Primorac Kotor és a Jadran Herceg Novi előbbinek az uszodájában mérkőzik meg vasárnap.

Az 1. fordulóban az Eger, amely a D jelű négyesbe került, a spanyol CNA Barceloneta vendégeként száll medencébe (szombat, 11:45 ó). Itt a további résztvevők a Jug Dubrovnik, valamint a Vasastól szerződtetett ötkarikás aranyérmes Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel erősítő Primorje Rijeka; a két horvát csapat vasárnap ütközik meg egymással Dubrovnikban.

Az EL-ben a második forduló mérkőzéseit egységesen december elsején bonyolítják le. A hat forduló után kialakuló végleges sorrend alapján mind a négy csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntősöket négy párba sorsolják, s közöttük oda-visszavágós alapon dől el, mely négy együttes szerepelhet majd a májusi négycsapatos döntőben, az úgynevezett Final Fourban.

A LEN Kupa egyenes kieséses rendszerű nyolcaddöntőjében a Ferencváros a címvédő montenegrói Cattaróval szombat este játssza első meccsét a Népligetben (19 ó), míg a Honvéd szlovák riválisával, a Kassával vasárnap, szintén hazai medencében kezd (Kőér utca, 14 ó). A visszavágókat több mint egy hónap múlva, december 18-án rendezik meg.

A magyar csapatok hétvégi programja:

Euroliga, szombat:

A csoport: Szeged-Beton VE - TEVA-Vasas-UNIQA 18 ó

D csoport: CNA Barcelona (spanyol) - ZF-Eger 11:45 ó

A LEN Kupa nyolcaddöntőjében, 1. mérkőzések:

szombat: FTC-Fisher Klíma - Cattaro (montenegrói) 19 ó

vasárnap: Groupama-Honvéd - Kosice (szlovák) 14 ó