Megint nyert a magyar vízilabda-válogatott

2011.02.23. 20:26

Ausztrália ellen aratott 4 gólos diadallal kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az 5. Volvo Kupán, Miskolcon. A Kemény Dénes Sportuszodában a névadó szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címvédő legénysége teltház, mintegy 1500 ember előtt szállt vízbe. A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás a keddi, Kanada elleni barátságos meccsen játszott először újra a 2008-as pekingi olimpiai döntő óta, s a szerdai meccsen is rögtön villant. Csak szabálytalanul tudták szerelni, a megítélt büntetőt Hosnyánszky Norbert vágta a vendégek kapujába, majd Biros Péter, a Kásáshoz hasonlóan, ötméteresből volt eredményes (2-0). Az olimpiai 8. ausztrálok erejéből egy gólra futotta az első negyedben.

A második nyolc percben is jól működött a hazai védelem, viszont a támadások már nem annyira, a negyed közepéig kellett várni a harmadik magyar gólra, amelyet Kiss Gergely szerzett, majd megúszás végén Varga Dénes lőtte ki a hosszú sarkot (4-1). Aztán szépített a rivális, de az ifjabbik Varga fivér erre is tudott válaszolni (5-2).

A szegediek ausztrál légiósa, Aaron Younger hozta közelebb az ellenfelet a harmadik negyed elején, Biros megúszásgóllal válaszolt (6-3), amire újabb emberelőnyös ausztrál találat következett (6-4). A kevés kapott gól a védekezést dicsérte, a kevés lőtt viszont a támadójáték elégtelenségét mutatta.

A zárónegyed első fontos momentumát Kiss balkezes bombája jelentett (7-4). Pár perc után újabb találat jött, Madaras Norbert pattintott az ausztrál kapus hálójába, kialakítva a végeredményt (8-4). A magyar válogatott biztató teljesítménnyel hozta a kötelezőt. Csütörtökön a német együttes következik.

Eredmény, 1. forduló: Magyarország-Ausztrália 8-4 (2-1, 3-1, 1-2, 2-0). A magyar góldobók: Varga Dénes, Biros, Kiss G. 2-2, Hosnyánszky, Madaras 1-1

Németország-Kanada 12-8 (5-2, 1-2, 2-2, 4-2)