Győzelemmel kezdte a Vasas a póló-döntőt

2011.05.14. 21:50

Kapkodó játékkal indult a meccs. Csak két perc volt vissza az első negyedből, amikor a gerincsérülése ellenére a játékot vállaló Kis Gábor bevette a Vasas kapuját (0-1). Emberhátrányból az egriek világbajnok horvát légiósa, Miho Boskovic egyenlített (1-1). Majd jött az Eger háromszoros olimpiai bajnoka, Biros Péter is, aki előbb kilőtte a bal felső sarkot, majd mégegyszer betalált (1-3). Utána Boskovic megint eredményes volt (2-3).

A második nyolc percben Kiss Gergely lőtte az első gólt (3-3), válaszul Hosnyánszky Norbert bombázott a kapuba, újra Boskovic következett (4-4), majd megint Biros (4-5).

A nagyszünet után előbb Vámos Márton, majd emberelőny végén Katonás Gergő révén a meccsen először vezetéshez jutott a Vasas (6-5). Nem sokáig: még a zárónegyed előtt, egy szintén előnyös játék végén Kovács Gábor vágta kapuba a labdát (6-6).

Az utolsó játékrészt Boskovic hatalmas erejű gólja vezette be, majd fórból Vörös Viktor kapott kihagyhatatlan ziccert (8-6). Biros azonban ugyancsak létszámfölényes akció végén bepasszírozta a labdát (8-7). Az egyenlítés azonban már nem jött össze, az Eger először szenvedett vereséget a bajnokságban, s a döntős párharcban hátrányba került, de a visszavágón még javíthat. Az aranyéremről döntő visszavágót kedd este (19 ó) rendezik az egri Bitskey uszodában, ahol az Eger történetében először, a Vasas pedig tizennyolcadszor lehet magyar bajnok.

TEVA-Vasas-UNIQA - ZF-Eger 8-7 (2-3, 2-2, 2-1, 2-1)

A góldobók: Boskovic 4, Kiss G., Vámos, Katonás, Vörös 1-1, illetve Biros 4, Kis G., Hosnyánszky, Kovács G. 1-1