Athénban folytatódik a női vízilabda Világliga

2011.05.19. 14:53

A hétvégén folytatódnak a női vízilabda Világliga selejtezői: a magyar válogatott péntektől vasárnapig az A csoportban újra megmérkőzik a spanyol, a görög és a brit együttessel Athénban.

A nyitótornán Merész András szövetségi kapitány együttese a házigazdáktól nagyon kikapott (15-10), a helléneket büntetőkkel (14-13), a briteket simán (14-9) verte, így a 6 pontos spanyolok mögött 5 pontos. A második selejtezőkörben dől el, hogy a csoportból melyik két együttes jut tovább a kínai Tiencsinben június 14. és 19. között nyolc csapattal rendezendő úgynevezett Szuperdöntőbe.

A magyar válogatott péntek este a 4 pontos görögökkel (19:30 ó) kezd, másnap a spanyolokkal folytatja (18 ó), vasárnap kora reggel találkozik a legutóbbi Eb-ezüstérmes görög csapatot legyőző britekkel (8 ó).

„Evés közben jön meg az étvágy: ha most Athénban a háromból két meccsünket meg tudjuk nyerni, ott vagyunk a fináléban - mondta a csütörtöki elutazás előtt az MTI-nek Merész András. - De persze megpróbálunk mind a három mérkőzésen győzni. Azzal együtt is, hogy még össze kell állnunk, miközben öt helyen is változtattam a barcelonai együtteshez képest. Ám a csereberére is szükség van, hogy tisztába jöjjek mindenkivel, ez a sorozat a kipróbálásra, a csapatkeresésre is jó lehetőség.”

A Világligában 3 pont jár a sima győzelemért, 2 a büntetőkkel megnyert meccsért, 1 az ötméteresekkel elvesztett találkozóért, míg a vereség itt is nulla pontot jelent. Magyarország női válogatottja a korábbi hét tornában négyen indult, az eddigi legjobbját elsőn, 2004-ben produkálta, amikor a második lett. Legutóbb, 2010-ben a negyedik helyen végzett.