Megvan Kemény Dénes vb-kerete

2011.05.19. 08:51

Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 19 fős keretét, amely a jövő héten megkezdi a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra, s amelyből kikerül majd a Kínába utazó 13 játékos .

A nemzeti csapat honlapján, a vlv.hu-n szerda éjjel közzétett névsorban helyet kapott négy, egyenként egyformán háromszoros olimpiai bajnok is: a kapus Szécsi Zoltán, továbbá a szintén egri, frissiben magyar bajnoki címet szerzett Biros Péter, a Vasas balkezes klasszisa, Kiss Gergely, s az olasz Pro Reccónál légióskodó Kásás Tamás. Ugyancsak bekerült a keretbe a kétszeres ötkarikás aranyérmesek közül Kásás csapattársa, Madaras Norbert, míg az egyszeres olimpiai bajnokok sorát a listán Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Steinmetz Ádám, s a horvát Primorje Rijekát erősítő Varga testvérpár, Dániel és Dénes alkotja. Hiányzik ugyanakkor a Honvéd kétszeres olimpia első hálóőre, Gergely István.

A világbajnokságra készülő keret

Kapusok: Baksa László, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán

Mezőnyjátékosok: Biros Péter, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga II. Zsolt, Vámos Márton

A keret összeállításánál az egyik szempont az volt, hogy az előző kétévihez képest több tapasztalt, már kipróbált játékosra számíthassak, mert nagyon fontos világversenynek tekintem az idei világbajnokságot – mondta el a vlv-nek a háromszoros olimpiai bajnok válogatott szakvezetője. - Ebből a szempontból örvendetes, hogy visszatért Kásás Tamás. A másik, ami nyilván szembetűnő a nevek olvasásakor, hogy nagyon erős átfedések vannak a posztokat tekintve, amivel többek között azt szeretném elérni, hogy menet közben ne kelljen játékost behívni, mint tavaly. Azt is figyelembe kellett vennem, hogy a csapat részletekben fog kiegészülni, mert biztos, hogy négy játékos az első edzésen nem lesz jelen, a két rijekai és a két reccói. Ők két lépésben fognak csatlakozni, tehát ahhoz, hogy a felkészülés elején teljes értékű munkát tudjunk végezni, szükséges volt az eredetileg elgondolt 17-18-cal szemben a 19-es létszám, mert ez a valóságban menet közben lesz csak 19.”

Kemény Dénes két játékosra, a meghívottak között régen szerepelt világbajnok Varga II. Zsoltra és a műtét előtt álló egri centerre, Kis Gáborra külön is kitért: „Zsolttal kapcsolatosan azt látom, hogy szemben az előző évvel, sokkal stabilabban és megbízhatóbban, egyenletesebben teljesít. És ő aztán tényleg több helyen is használható, a kapusposzton kívül mindenhol, védőként, bármelyik szélső, vagy hátsó poszton, és centerben is, tehát nem csak a centertudása számít - így a kapitány, aki Kis Gábort illetően pedig ezt mondta: "Aki látta, hogy Kicsi mit produkált a bajnoki döntőben, az szerintem azon csodálkozna, hogyha én nem számítanék rá. Számítok rá. A műtét ugyanúgy halasztható, mint ahogy halasztható volt eddig.”