Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

15 góllal vertük Kazahsztánt a póló-vb-n

2011.07.17. 08:53
Győzelemmel mutatkozott be a sanghaji vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András csapata az A-csoport első fordulójában 15 góllal verte meg a kazahokat.

Drávucz Rita csapatkapitány bal felső sarkos bombájával szerzett vezetést a magyar gárda a korábbi orosz válogatottakkal is megerősített kazah csapat ellen a budapesti idő szerint vasárnap hajnali összecsapáson, de a rivális egyenlített. Csak 2-2-ig volt szoros a meccs, akkor két gyors magyar találattal – különösen Takács Orsolya megúszásgólja volt pompás – megkétszereződött az előny (4-2), és a különbség megmaradt az első szünetig (5-3).

A májusi Kirisi Kupán 16-10-re legyűrt kazahok lendülete a második negyed elején hamar megtört, mivel ekkor gyors egymásutánban - a balkezes center, Bujka Barbara és a szintén duplázó Takács révén – kétszer is bevették a magyarok a kaput (7-3). A folytatásban aztán már tényleg csak az lehetett a kérdés, mekkora lesz a különbség.

A félidőre nyolcgólosra hízott az előny (11-3), a végére pedig – döntően az öt alkalommal is eredményes Keszthelyi Rita jóvoltából – 15 találat lett a differencia, és noha akadtak hibák, főképpen a meccs elején, támadásban és védekezésben egyaránt, feltétlenül biztatónak nevezhető a csapat világbajnoki bemutatkozása.

"Egy nyitómeccsen a legfontosabb a győzelem - nyilatkozta a találkozót követően Merész András. - Persze egy szövetségi kapitánynak látnia kell a hibákat is, az például nagyon nem tetszett, hogy az első negyedben három gólt is kaptunk, ezzel együtt összességében elégedett vagyok. Csapatunkban négy olyan játékos is akad, aki eddig felnőtt világversenyen még nem szerepelt."

A magyar válogatott legközelebb kedd délben (12:20) száll vízbe, mégpedig a világbajnoki címvédő Egyesült Államok legjobbjaival. Az amerikaiak a vb női pólótornájának legelső mérkőzésén döntetlenre végeztek a 2008-as olimpiai bajnok hollandokkal.

Jegyzőkönyv:

Magyarország-Kazahsztán 21-6 (5-3, 6-0, 6-3, 4-0)    
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Takács, Bujka, Drávucz, Antal 3-3, Poszkoli 2, Szücs, Czigány 1-1
A négyes másik meccsén:
Hollandia-Egyesült Államok 7-7 (1-1, 2-2, 3-2, 1-2)