A FINA elnézést kért, amiért a vb-n lehondurasizta a vízilabda-válogatottat

2011.08.06. 21:15

Martin György, a magyar vízilabda-szövetség (MVLSZ) elnökének tiltakozására a FINA, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség gyors válaszában elnézést kért, és megígérte, napokon belül küldi az új okleveleket a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjainak.

A ügy előzménye az volt, hogy a sanghaji vizes világbajnokságon negyedik magyar csapat hibás oklevelet kapott, tagjait hondurasinak tüntették fel a névre szóló dokumentumokon. Az MVLSZ elnöke emiatt csütörtökön e-mailben tiltakozott a FINA vezetőinél, felháborodásának adott hangot.

"A FINA nevében elnézést kért a választ küldő tisztségviselő, a hibát a helyi szervező bizottság nyakába varrta" – írta a válogatott hivatalos honlapja a fejleményről beszámolva.

A tévedés hátterében az állt, hogy könnyen összekeverhető Magyarország (HUN) és Honduras (HON) országnevének angol rövidítése.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás