Gergely
6 °C
23 °C

Öttel verték a magyar pólósok Kanadát

2012.01.06. 21:56 Módosítva: 2015.05.17. 02:54

Magabiztos játékkal, öt góllal nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Kanada legjobbjai ellen a Volvo Kupáért idén hatodik alkalommal kiírt nemzetközi torna nyitónapján, a székesfehérvári Csitáry uszodában.

Eredmény:
Magyarország-Kanada 11-6 (3-2, 4-2, 3-1, 1-1)
---------------------------------------------
a magyar góldobók: Varga Dénes, Steinmetz Á., Biros, Kásás 2-2, Madaras, Kiss G., Török 1-1

Kásás Tamás és Scott Robinson harca a labdáért
Kásás Tamás és Scott Robinson harca a labdáért
Fotó: Kovács AnikóA január második felében a hollandiai Eindhovenben sorra kerülő Európa-bajnokság főpróbájának is beillő hazai esemény péntek esti összecsapásán az olimpiai bajnoki címvédő magyar együttes már az első támadásából eredményes volt a kétszeres ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert révén. És bár a folytatásban Kanada 2-1-re átvette a vezetést, az első szünetre ismét a hazai gárdánál volt az előny (3-2).

A második nyolc perc meglepő "részfordulataként" - Varga Dénes találatát követően - két vendéggóllal 4-4-re alakult az állás, utána viszont olimpiai bajnoki "trilógia" következett Kiss Gergely, Steinmetz Ádám és Kásás Tamás főszereplésével, így a félidőre helyreállt a pólós világ rendje (7-4).

A harmadik negyed a látványos magyar találatok egymásutánjának jegyében telt el, miközben a különbség egyre vaskosabbra hízott (10-5). Jóllehet Kemény Dénes legénysége fárasztó edzésekkel a háta mögött érkezett a Volvo Kupára, a hajrát is jól bírta, s összességében magabiztosan nyerte a mérkőzést 11-6-ra.

A kupa első napjának nyitótalálkozója hatalmas meglepetéssel zárult: Németország – az utolsó másodpercekben betalálva - úgy győzött Olaszország ellen egy góllal, hogy két negyed után még a világbajnoki címvédő vezetett 6-3-ra.

További eredmény:
Németország-Olaszország 9-8 (1-3, 2-3, 3-0, 3-2)

A szombati párosítás és menetrend:
Németország-Kanada 18:30 ó
Magyarország-Olaszország 20:30 ó