120 ezer a londoni pólódöntő belépőjegye

2012.03.14. 15:34 Módosítva: 2012.03.14. 16:11

Kiss Gergő felesége, a korábban szintén vízilabdázó Valkai Anna a facebookon osztotta meg keserű élményét, mennyibe kerülne, ha szeretné a helyszínen megnézni két gyerekével férjét az olimpia egyenes kieséses szakaszában.

„Csak a belépő félmillió forintba kerülne” – állapította meg. Ha a válogatott nem lenne érdekelt a negyeddöntőben, mert megnyeri csoportját az előző két olimpiához hasonlóan, akkor is 360 ezerbe kerülne csak a jegyvásárlás. A negyeddöntőre 29 700 forint egy jegy, az elődöntőre 43 400, a bronzmeccs és döntőre - 120 ezer forint - írta. Nincs gyerekkedvezmény, nekik is teljes árút kell váltani. A hazai árak és a hivatalos honlapon meghirdetett között azonban különbségek vannak.

Kamuti Balázs, a magyarországi jegyértékesítő, a Pegazus Tours igazgatója megvilágította, mi a különbség oka. (Magyarország egyébként pillanatnyilag 78 jegyet kapott a döntőre.)

„Azokat a jegyeket, amik a vízilabdára 20 fontba kerülnek, nekünk ide sem adták, hanem visszatartották és az Egyesült Királyságon belül értékesítik. Ezért adódhat a probléma, hogy van olcsó jegy, de ahhoz magánszemélyként, egyszerű turistaként könnyebb hozzájutni odakint – bár ez elég kockázatos -, mint Magyarországon. Sajnos sokba kerülnek a jegyek, ez egy drága olimpia lesz. Az általunk kapott jegyekre maximum húsz százalékot tehetünk rá. Az is meg van azonban határozva, hogy 200 fontos jegyet 220 fontnál drágábban nem adhatunk. 300 fontosat is maximum húsz fonttal drágábban adhatunk el.”

Minden sportoló két-két jegyet kapott, ezek nem szabadjegyek, hanem meg lehet vásárolni listaáron, olcsóbban. Kisséknek tehát egy jegyet kell venniük a gyereknek, az lesz a drága jegy.

„Ez a szervezőbizottság nagylelkű gesztusa volt, hatvanezer jegyet visszatartott így a családtagoknak. Egyszerre csak kettőt lehet ebből felhasználni, és csak akkor, ha érdekelt a versenyző. A szervezők azt szeretnék, ne legyen üres szék, jól is haladnak, mert a prémiumkategóriás jegyek is simán elfogytak, hiszen a franciák, belgák csak vonatra pattannak és már ott is vannak a városban, ott sem kell aludniuk, és ők más életszínvonalon élnek, mint mi.”

Hogy megy a briteknél?

Míg a korábbi olimpiákon a brit csapat nem minden tagja tudott jegyet szerezni családtagjai és barátai számára, a londoni játékokon minden egyes Team GB csapattagnak maximum két jegy megvásárlására van lehetősége minden egyes olyan eseményre, amelyben részt vesz a versenyző. A jegyeket az olimpia előtt és alatt is megvásárolhatják, attól függően, meddig jutnak el az adott sportágban. (Ha valaki az elődöntőben kiesik, a döntőre nem vehet jegyet az anyukájának.) Azt nem közölték, milyen áron kínálja a LOCOG az olimpikonok jegyeit, ám várhatóan a versenyzők is listaáron vásárolhatják csak meg az igen keresett belépőket. (Kiss Bori, London)

Kamuti hozzátette még, a londoni szervezőbizottság segítőkészsége nagyfokúbb, mint a pekingié volt, velük lehet folyamatosan egyeztetni. Menet közben is előfordulhat majd, felszabadulnak jegyek, ha például a horvátok vagy az olaszok nem jutnak a négy közé a vízilabdában, akkor az országnak juttatott jegyekhez a cég segítségével lecsaphatnak magyarok.

A szerda este a Vasassal Dubrovnikban játszó Kiss annyit fűzött hozzá, természetesen nem ingyen akartak bejutni a meccsekre, a félreértés abból adódott, hogy nem ilyen riasztóan magas árakra számítottak.