A junior válogatott selejtez a női póló Világligában

2012.05.08. 10:24

Alig tért haza Londonból, az olimpiai teszttorna színhelyéről a magyar női vízilabda-válogatott, máris újabb program vár rá: csütörtöktől vasárnapig az olaszországi Világliga-selejtezőn szerepel.
Igaz, csak részben lesznek ott az itáliai tornán azok, akik a harmadik helyen végeztek a nyári olimpiai játékok pólós tornájának otthont adó uszoda elmúlt hétvégi avatóján. Amint azt Merész András szövetségi kapitány a szerdai indulás előtt az MTI-nek elmondta: a Vl-selejtezős csoportban vívandó meccseken a négy felnőttjátékossal megerősített juniorválogatott száll majd vízbe Siracusában.

Ahol a négy nap alatt a csapat napi két meccset játszik az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán első spanyolokkal, az ugyanott másodikként végzett vendéglátó olaszokkal, továbbá a németekkel. A magyar csapat Triesztben, ahol kiharcolta a jogot a londoni indulásra, a csoporttalálkozón egy góllal legyőzte a spanyolokat, majd az elődöntőben kettővel kikapott tőlük. Az olaszokkal vívott csoportmeccs vége szintén kétgólos magyar vereség lett, míg a németeket még az Eb-selejtezős négyesben győzte le kétszer is a bronzérmes magyar válogatottat.

Nyilván a juniorokkal nehezebb lesz a sikeres helytállás a Világliga-selejtezőn, amelynek kiírása szerint a siracusai négyesből az első kettő jut be a május végi-június eleji Vl-szuperdöntőbe. Az úgynevezett Super Finalnek a kínai Csangsu ad otthont.

A Vl-selejtező programja
csütörtök:
Németország-Magyarország 18:30 ó
Spanyolország-Olaszország 20 ó
péntek:
Magyarország-Spanyolország 10:30 ó
Olaszország-Németország 11:45 ó
Spanyolország-Németország 18:30 ó
Olaszország-Magyarország 19:45 ó
szombat:
Magyarország-Spanyolország 10:30 ó
Németország-Olaszország 11:45 ó
Németország-Magyarország 18:30 ó
Olaszország-Spanyolország 19:45 ó
vasárnap:
Spanyolország-Németország 10:30 ó
Magyarország-Olaszország 11:45 ó