Debrecen a vízilabdában is az élre tör

2012.05.10. 21:48

Új utánpótlásképzési struktúrával és klubvezetéssel vág neki a következő bajnoki szezonnak a Debreceni Vízilabda Sportegyesület (DVSE), amely a sportág egyik vidéki bázisának építésén dolgozik.

Jávor András, a Debreceni Egyetem (DE) oktatási rektor-helyettese veszi át a klubelnöki posztot a DVSE-nél, ezzel is jelképezve a felsőoktatási intézménnyel az utánpótlás-nevelés terén kialakított kiváló együttműködést - közölte Zubora Sándor leköszönő elnök a csütörtöki sajtótájékoztatón.
A jelenlegi vezető egyben bejelentette, hogy az olimpiai bajnok Varga Tamás és a szerb válogatott kapus, Branislav Mitrovic továbbra is a klubnál marad.
Zubora a korábbi évek csendes építkező munkájával elért eredménynek tartja, hogy előbb feljutottak az élvonalba, majd idén már a nemzetközi kupaindulást érő ötödik helyet is megszerezte a csapat a bajnokságban. Szerinte előrelépés azonban csak megújult struktúrában képzelhető el.
Jávor András - akinek a kinevezéséről a városi közgyűlés mondja majd ki a végső szót - az egyetem és a városi sportegyesületek kitűnő közös munkája mellett azt is kiemelte, hogy az együttes vezéregyénisége, Varga Tamás is a DE hallgatója sportmenedzser szakon.
Gyöngyösi András vezetőedző szerint a csapat célja innentől az 1-4. hely megszerzése a bajnokságban és a stabil felsőházi tagság megtartása. A hosszútávú terveket úgy jellemezte: "a sport nem az 5. és 8. helyekről szól, más célunk nem lehet, mint bajnokságot nyerni".     A tréner hozzátette, a gyerekeket már kiskoruktól fogva az uszodába kell csalni, így Debrecen összes általános iskoláját végigjárták Varga Tamással, ezt a programot terveik szerint folytatják. Varga Tamás jelezte, csütörtökön négyéves szerződést kötött a DVSE-vel. A játékos továbbá heti 3-4 alkalommal személyesen irányítja a közelmúltban alapított Varga Tamás DVSE Vízipóló Sulit, ahol a kisiskolások ismerkedhetnek meg a játékkal.