Magyar ezüst a szenior vízilabda-vb-n

2012.06.10. 19:06 Módosítva: 2012.06.10. 19:06

A FINA szenior vízilabda–világbajnokság magyar-amerikai döntővel zárult az olaszországi Riccionéban. A magyarok másodikok lettek a 45-50 évesek korcsoportjában, miután az amerikai Olympic Club San Francisco csapata ötméteresekkel nyert.

A magyar csapat öt győzelemmel, vereség nélkül került be a döntőbe, ahol a negyedik negyedet a magyarok 7-4-es vezetéssel kezdték meg, a negyed végére azonban az amerikaiak 8-8-ra felzárkóztak.

„Kemény küzdelem, de nagyon sportszerű mérkőzés volt, a hosszabbítás után végül ötméteresek döntöttek. Az amerikaiak bizonyultak jobbnak, akik jobban gazdálkodtak az erejükkel"- mondta Besenyei Attila csapattag, aki hozzátette, büszke arra, hogy a 104 csapatból a döntőig jutottak.

A Vidám Vízilovak nevű szenior csapattagjai között volt Bíró Attila, Dóczi István és Ürögi Zsolt volt válogatott vízilabdások. A legeredményesebb magyar játékos Kaiser Gábor lett.

A szenior vizes vb programja

A magyar-amerikai meccs volt a 14 ezer nevező részvételével a Riccionéban zajló világbajnokság utolsó vízilabda összecsapása, a pólósok összesen 274 mérkőzést játszottak.

A FINA öt sportágában, vízilabdában, úszásban, szinkronúszásban, műugrásban és nyíltvizi úszásban indulnak a világ 118 országából a június 3 és 17 között megrendezett szenior vb-n.