A férfi pólósok Világligájának magyar menetrendje

2012.09.13. 14:13

Az MVLSZ közzétette a FINA Világliga 2012–2013-as csoportselejtezőinek teljes magyar menetrendjét. A versenysorozat október végén kezdődik.

Európából nem tornarendszerben, hanem csoporton belül oda-visszavágó alapon rendezik meg a meccseket. Csak a csoportelsők biztosítják helyüket a jövő nyári szuperdöntőben, illetve annak rendezője a házigazda jogán indulhat majd – írta a vlv.hu.

Az amerikai és az ázsiai-óceániai selejtezőcsoport küzdelmeit tornarendszerben rendezik meg 2013 tavaszán, mindkét tornáról az első két helyezett jut be a szuperdöntőbe.

A szuperdöntő 2013. június 11. és 16. között lesz. A nyolccsapatos torna részvevőit két csoportba osztják. Az előzetes versenykiírás – amely még négy európai selejtezőcsoporttal számolt – már a szuperdöntő csoportbeosztását is meghatározta. Eszerint a mi csoportunk győztese az európai A csoport első helyezettjével, az amerikai csoportgyőztessel és az ázsiai-óceániai párharc második helyezett továbbjutójával kerül össze.

A torna pénzdíjas, de a részvételért is jelentős összegű nevezési díjat kell fizetni. Az Európából induló válogatottaknak október 1-jéig 10 ezer dollárt, majd újabb két héten belül 15 ezer dollárt kell átutalniuk a FINA számlájára.

A szuperdöntőbe bejutott csapatok mindegyike pénzdíjat kap, az első 100 ezer, a második 70 ezer, a harmadik 50 ezer dollárt, míg az utolsó, nyolcadik is 15 ezer dollárt. A kiírás szerint a selejtezőkben kiesett csapatok is visszakapnak 15 ezer dollárt az általuk befizetett nevezési díjból.

Az európai csoportbeosztások és a magyarok programja

A csoport
Horvátország
Görögország
Törökország
Montenegró
B csoport
Spanyolország
Németország
Szerbia
Macedónia (részvétele még bizonytalan)
C csoport
Románia
Olaszország
Oroszország
MAGYARORSZÁG
A magyar válogatott mérkőzéseinek időrendje
Románia-Magyarország, 2012. október 31.
Magyarország-Olaszország, 2012. november 3.
Oroszország-Magyarország, 2013. január 30.
Magyarország-Románia, 2013. február 2.
Olaszország-Magyarország, 2013. március 27.
Magyarország-Oroszország, 2013. március 30.