A Debrecen bemutatkozik a póló Európa Kupában

2012.10.16. 12:50

Varga Tamás csapatkapitány szerint a DVSE csoportelsőként szeretne továbbjutni a férfi vízilabdázók csütörtöktől vasárnapig tartó debreceni Európa Kupa-selejtezőjéből. A DVSE újdonsült csapatkapitánya a torna keddi debreceni sajtótájékoztatóján megjegyezte: a legjobb nyolc között szerencsés sorsolással elérhető a kupa négyes döntője, ahol már csak nüanszok döntenének a csapatok között. A DVSE csoportjában a svéd Järfälla, a spanyol Mataro, a holland Amersfoort és a török Enka csapata szerepel még.

A kétszeres olimpiai bajnok pólós azt sem tartja elérhetetlen célnak, hogy a csapat jövőre a Bajnokok Ligája csoportkörében is bemutatkozzon. Kiemelte a Debrecenben meglévő nyugodt anyagi hátteret, aminek köszönhetően mindenkinek csak a sportra kell koncentrálnia.

Gyöngyösi András vezetőedző történelmi pillanatnak nevezte, hogy mindössze két év első osztályú szereplés után most alanyi jogon kiléphetnek a nemzetközi színtérre is. Egyben reményét fejezte ki, hogy az Európa Kupa-selejtező mellett a Magyar Kupa négyes döntőjének is Debrecen adhat majd otthont.

A sajtótájékoztatón bemutatták a klub új igazolását, az olasz csapattal idén olimpiai ezüstérmes, korábban Európa-bajnok Alex Giorgettit, akinek édesanyja magyar. A Pro Reccótól érkezett 25 éves klasszis játékos a magyar bajnokságot jelenleg a legerősebbnek tartja Európában, és szerinte céljai eléréséhez a legjobb döntést hozta.