Negyedik lett a női pólóválogatott

2013.06.06. 10:34

A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re elveszítette a bronzmérkőzést az Egyesült Államok csapatával szemben, így negyedikként végzett a Világliga Pekingben rendezett nyolccsapatos szuperdöntőjében.

Parádésan kezdett az olimpiai bajnoki címvédő amerikaiak ellen Merész András szövetségi kapitány Eb-bronzérmes, londoni olimpiai negyedik helyezett együttese, amely 5-1-re is vezetett. Elsősorban Miskolczi Kitti és Szűcs Gabriella szép góljainak, a kapuban remeklő Kasó Orsolyának köszönhetően, de az egész csapat jól védekezett és támadott egyaránt.

A FINA élő internetes tévéközvetítéséből kiderült: a remek játék csak a második negyed elejéig tartott, az Egyesült Államok magához tért, a harmadik játékrész elején felzárkózott 5-4-re. Erre még érkezett válasz Szűcs révén, akinek lövése a jobb felső sarokban kötött ki, a folytatás azonban magyar szempontból drámaira sikeredett. Az amerikaiak rendkívül erős tempót diktálva nemcsak egyenlítettek, de a vezetést átvéve a befejező nyolc percben 9-6-ra alakították az állást.

A negyed közepén - tízpercnyi magyar góltól mentes játék után - Antal Dóra szépített, majd ugyanő módosította 8-9-re az eredményt. Az ellenfél is betalált (10-8), szűk két perccel a vége előtt Keszthelyi Rita kapufás góllal visszahozta a magyar reményeket. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, így a mieinknek be kellett érniük a negyedik hellyel, és 25 ezer dolláros pénzjutalommal.

A 3. helyért: Egyesült Államok-Magyarország 10-9 (1-4, 2-1, 5-1, 2-3)


A 2013-as Világliga végeredménye (zárójelben a pénzdíjak):
1. Kína (50 ezer dollár)
2. Oroszország (40 ezer dollár)
3. Egyesült Államok (30 ezer dollár)
4. MAGYARORSZÁG (25 ezer dollár)
5. Spanyolország (20 ezer dollár)
6. Olaszország (15 ezer dollár)
7. Ausztrália (12 ezer dollár)
8. Kanada (10 ezer dollár)