Csoportelsők a pólósok, elkerülik Szerbiát

2013.06.13. 14:54
Japán 11-5-ös legyőzésével csoportját is megnyerte a cseljabinszki Világliga nyolcas döntőjében Magyarország.

Mivel Montenegró legyőzte az eddig veretlen Egyesült Államokat a férfi vízilabda Világliga harmadik csoportkörében, Magyarország előtt tiszta volt a képlet. Ha legyőzi Japánt, akkor csoportelső, és elkerüli a szerbeket egészen a döntőig, ha váratlanul vereséget szenved, akkor csak negyedik lesz, és mindjárt a nyolc között a nagy rivális szerbekkel találkozik.

A játékosok egy pillanatra sem hagytak kétséget, mit szeretnének. Másfél perc sem telt el, és mindjárt két gólt dobtak. Hárai nemcsak kiharcolt, értékesített egy előnyt, majd Decker Attila védései után Szivós éles szögből vágta be a labdát. A negyed harmadik gólja Hosnyánszkyé volt.

A félidőre 6-4 lett, kisebb könnyelműség is belefért, mert 6-2-ről zárkózott az ázsiai ellenfél. Előtte két büntetőgól mellett Szivós volt eredményes előnyből.

A harmadik negyedben még tartották magukat a japánok, de az utolsóra már nem maradt erejük, a mieink pedig keretbe foglalták, mert akkor is hármat dobtak, miközben egyet sem kaptak, az első negyedhez hasonlóan. 11-5 lett a vége.

A magyar gólszerzők: Varga Dénes és Szivós 3-3, Bátori 2, Hárai, Hosnyánszky, Deceker Ádám 1.

Az egyenes kieséses szakaszban Brazília következik. Utána a Kína-USA meccs győztese. A döntőben jöhetnek csak a szerbek.

Benedek Tibor kapitány így értékelt a szövetség hivatalos oldalán: "Azt látom, hogy borzasztó nehéz lesz felépíteni magunkat – látom, hogy jók vagyunk, de az ellenfelek is azok. Szerbia egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, most ők az a csapat, amelyiket meg kell verni. Korábban mi voltunk azok, és tudjuk, ez a későbbiekben azért okozhat gondokat, de persze nekünk magunkra kell figyelnünk, hogy egyre jobban megközelítsük őket."