Bepereli a Debrecent a világbajnok pólós

2013.11.10. 10:24

Nem kapta meg a szerződésben foglalt járandóságait, csalódott a vele és az ügyvédeivel szóba sem álló debreceni klubvezetőkben Alex Giorgetti, a Pro Recco világbajnok olasz vízilabdázója, írja a Blikk.

„Nyolc hónap elmaradt fizetéséről van szó, hiszen tavaly október és idén május között szolgálta a debrecenieket. Az összeg nagyságát egyelőre nem kívánjuk nyilvánosságra hozni – nyilatkozta Molnár Krisztina, az olasz ügyvédi iroda képviselője. – Mi továbbra is nyitottak vagyunk bármilyen egyezségre, de komolytalan ajánlatokkal nincs értelme foglalkozni."

Januárban már látni lehetett, hogy a debreceniek túlvállalták magukat, terveiket nem tudják megvalósítani. Akkor úgy volt, hogy Giorgetti is elhagyja a klubot, és Szolnokra szerződik, de maradt, mert abban bízott, hogy megoldódnak az anyagi nehézségek.

„Fájó szívvel, de úgy döntöttem, hogy a lausanne-i nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulok. Már csak az olasz szövetségtől kell megkapnom egy dokumentumot, utána jogi képviselőm beadja a keresethez szükséges papírokat" – mondja a Budapesten született, magyar édesanyja miatt magyarul nyelvünkön is jól beszélő, az elmúlt szezonban világbajnok pólós.

A debreceniek arra hivatkoznak, a játékos az év elején, a válságos napokban több helyen is úgy nyilatkozott, hogy ingyen is vállalja a szereplést a csapat színeiben.

„Klubvezetőként nem kaptam semmiféle hivatalos megkeresést a játékostól vagy az ügyvédjétől – mondta Varga Tamás, a Debrecen vezetőedzője, klubelnöke. – Arról tudok, hogy az elnökségből az egyik kollégám próbált egyezségre jutni Giorgettiékkel, de nem járt eredménnyel. Állítjuk, hogy nincs semmiféle tartozásunk, mert Alex a sajtó nyilvánossága előtt kijelentette, hogy a szezon végéig ingyen vízilabdázik. Ám mintegy honoráriumként felajánlottunk egy összeget, azonban ezt nem fogadta el."