Mátyás
-6 °C
1 °C
Sífutás
Percről Percre

Most a szerbek verték a pólóválogatottat

2014.02.08. 17:51

A németek felett aratott nyitónapi 12-9-es siker után a magyar férfi vízilabda-válogatott egy góllal kikapott a szerbektől a 8. Volvo Kupa második napján, Szolnokon.

A tiszaligeti Vízilabda Arénában teltház előtt rendezett meccsen már a fele lepörgött az első negyednek, amikor az első gól esett: az olimpiai és világbajnok Varga Dénes szerzett vezetést a magyar csapatnak akciógóllal. Az utolsó percben emberelőnyből egyenlített Szerbia (1-1). A második negyed elején az ellenfél vette át a vezetést (1-2), majd emberelőnyös lehetőségeivel élve 4-1-re elhúzott, Madaras Norbert közvetlenül a nagyszünet előtt szépített (2-4).

A harmadik nyolc percet is a szerbek kezdték jobban: magyar kiállítás után éltek az eséllyel, majd akcióból is eredményesek voltak, és elhúztak 6-2-re. Madaras volt az megint, aki válaszolni tudott, majd 7-3-as szerb vezetésnél előbb Szivós Márton húzásból, Varga Dénes pedig centerpozícióból talált be (5-7). Nem sikerült közelebb zárkózni, bár lehetett volna 6-8, ám a csapatkapitány Varga Dániel elhibázta ötméteresét.

Madaras jóvoltából mégis megszületett a hatodik magyar gól is a befejező negyed elején (6-8), majd ugyancsak neki köszönhetően alakult az állás 7-9-re, Tóth Márton centergóljával pedig már minimálisra csökkent a hazai hátrány (8-9). A tizedik vendéggólra Varga Dénes válaszolt büntetőből (9-10), viszont az egyenlítés már nem sikerült, ha egyetlen góllal is, de nyertek a szerbek.

Szerbia-Magyarország 10-9 (1-1, 3-1, 4-3, 2-4)

A magyar góldobók: Madaras 4, Varga Dénes 3, Szivós, Tóth 1-1

A torna másik szombati mérkőzésén a német válogatott nyolc góllal verte az Egyesült Államok legjobbjait: Németország-Egyesült Államok 20-12 (4-2, 5-3, 4-2, 7-5)