Rossz volt a játék, túl nagy lett a káosz

2014.04.15. 21:09

A férfi vízilabda-válogatott büntetőkkel 10-9-re kikapott Horvátországtól a világliga selejtezőjében. A magyar válogatottnak már csak a presztízs volt a tét, már korábban bejutott a világliga döntőjébe.

Benedek Tibor szövetségi kapitány emiatt sok fiatal játékost is betett a csapatba, a válogatottból hat tavalyi világbajnok is hiányzott. A pécsi uszodában az első negyed végén egygólos hátrányban volt a csapat, 3-2-re mentek a horvátok, és a félidőig tartották is az előnyt (5-4). A harmadik negyed végén is ez maradt a különbség, bár a horvátok két góllal is vezettek közben (6-5). A negyedik negyedben sikerült az egyenlítés (7-7), így a büntetőlövések jöttek.

A párharc jól indult, Decker Attila védte az első horvát lövést, de a magyarok közül csak Angyal Dániel és Hosnyánszky Norbert volt eredményes. Az utolsó kísérletező Madaras Norbert volt, és bár úgy tűnt betalált, a bírók szerint nem ment be teljes terjedelmével a labda.

„A játék nagyon rossz volt, de ebben én is bűnös vagyok, mert az első két negyedben túl nagy káoszt csináltunk, és sajnos közben nem úgy működtek a dolgaink, ahogy szerettem volna" – nyilatkozta Benedek a vlv.hu-nak.


Magyarország-Horvátország 9-10 (2-3, 1-1, 2-2, 2-1 - 2-3) - büntetőkkel
a magyar góldobók: Vámos 3, Hosnyánszky 2, Bátori, Tóth M. 1-1

  A csoportselejtező végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Görögország 5, 3. Horvátország 4