Árpád
-2 °C
4 °C

Nemzetközi tornát nyert a női pólóválogatott

2014.06.22. 19:29

Két győzelemmel és egy vereséggel az élen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a görögországi Thetisz Kupán. Merész András csapata pénteken 19-6-ra verte a kínaiakat, majd 11-9-re a hollandokat, végül vasárnap 10-9-re kikapott a házigazdáktól, de így is az első lett. A gólkirályi címet Keszthelyi Rita érdemelte ki tíz góllal.

A szövetségi kapitány az értékelésében hangsúlyozta, hogy ezúttal nem az eredmény, hanem a játékelemek gyakorlása volt a fontos.

"Ennek a célnak abszolút megfelelt a torna, a játékosaim újabb tapasztalatokat szereztek - idézte Merész Andrást a magyar szövetség honlapja. "A lányok egyre kellemetlenebb helyzetbe hoznak, hiszen nagyszerű egyéni teljesítményeket látok. Ez feladja majd a leckét a 13-as Eb-keret kijelölésekor" - tette hozzá a szakvezető.

A magyar válogatott a hazatérés után hétfőn már tovább is utazik Hajdúszoboszlóra, ahol a világligagyőztes amerikai válogatottal készül együtt. Csütörtökön Cegléden hivatalos felkészülési meccset játszik a két csapat, majd pénteken Balatonfüreden lehet mindkét válogatottal találkozni, a strandvízilabda-bajnokság aktuális fordulóján. Június 30-án utazik tovább Kirisibe a válogatott. Oroszországba tizenhárman mennek egy újabb rangos tornára.