Világbajnokveréssel második a női pólóválogatott

2014.07.05. 12:54

Győzelemmel, és a második helyen zárta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a hatcsapatos oroszországi nemzetközi tornán, ahol szombaton a vb-címvédő spanyol csapatot verte két góllal.

A margitszigeti Európa-bajnokság utolsó állomásán a magyar csapat az amerikaiaktól és az olaszoktól elszenvedett vereség után egyre jobb formába lendült, a hollandok és az oroszok után a spanyolok ellen is nyert.

A spanyolok kezdtek jobban, és 2-0-ra, majd már 3-1-re is vezettek, aztán a magyarok megrázták magukat, s öt perc alatt lőtt öt góllal 6-5-re fordítottak. A harmadik negyedben kétgólosra növelték az előnyt, a spanyolok pedig csak a befejező nyolc perc legvégén, 10-7-nél tudták csökkenteni a különbséget.

"Örömteli, hogy két vereség után a következő három meccsünket meg tudtuk nyerni. A mai mérkőzés különösen fontos volt, mivel a legutóbbi három összecsapásunkon kikaptunk a spanyoloktól, ezért a bő egy hét múlva rajtoló budapesti Európa-bajnokság előtt mentálisan is kellett a lányoknak ez a győzelem" - nyilatkozta az orosz honlapnak Merész András.

Magyarország-Spanyolország 10-8 (1-3, 5-2, 3-2, 1-1)

A magyar góllövők: Kisteleki D., Kisteleki H., Csabai 2-2, Antal, Szücs, Keszthelyi, Tóth 1-1

A torna végeredménye: 1. Egyesült Államok 13 pont, 2. Magyarország 9, 3. Oroszország 7, 4. Olaszország 6, 5. Spanyolország 5, 6. Hollandia 3