Döcögős győzelem, Varga ismét vezér volt

2014.07.15. 20:20
Magyarország megszerezte második győzelmét a margitszigeti Európa-bajnokságon. A franciák ellen a harmadik negyed jó játéka elég volt egy biztos sikerhez. Csütörtökön a szerbek jönnek, akkor kell jól játszani.

Spanyolország 12-9-es legyőzése után a legkönnyebb feladat, Franciaország várt a magyar férfi vízilabda-válogatottra a margitszigeti Európa-bajnokság második játéknapján. A hétfői siker értékét amúgy jelentősen növeli, hogy az olimpiai címvédő horvátok nem tudták megverni a spanyolokat.

A franciákkal ugyan rég játszottunk, a szerbek simán verték őket az első nap (16-5). Benedek Tibor kapitány figyelmeztetett, azzal, hogy az első meccs terhe lement a csapatról, nem szabad kiegedni, mert akkor kényelmetlenül érezheti magát a válogatott, a franciák ugyanis feljövőben vannak.

2001-ben voltak utoljára Eb-n - akkor is Budapest volt a rendező -, nekik a szoros meccs volt a céljuk, hiszen ha meccset akarnak nyerni, inkább a németeket kell legyőzniük.

ELSŐ NEGYED:

Varga Dénes elhozta a labdát, az első gólunkat is ő lőtte a rá jellemző eleganciával, váratlanul vágta a jobb felsőbe nagy erővel a labdát. Hárai Balázs csavarja pontos volt, középre húzta vissza a labdát. A franciák ötösből szépítettek (Bodegas), Marzouki pedig egy gyors támadást fejezett be, mert középen egyedül megúszott. 2-2 maradt a negyed végére is, mert pontatlanok voltak a magyar lövések, illetve több nem is kidolgozott akciót zártunk le.

MÁSODIK NEGYED:

Tóth Márton centerben előnyt harcolt ki, és Varga Dénes passzát két méterről húzta a kapuba. A szintén center Camarasa lerázta magáról védőjét a másik oldalon, és a vízről a jobb felsőbe vágta a labdát. Hárait csak egy ötméteresért tudták megállítani, ezt azonban Madaras Norbert fölélőtte.

A franciák a vezetést is átvehették volna, mert emberelőnyt kaptak, Bodegas lövésénél Nagy Viktor fejjel védett.

Hárait újra nem hagyták, hogy a labdához érjen, látványosan fogták vissza a kezét a víz felett. Varga Dániel vállalta el, csapatkapitány pedig értékesítette a büntetőt. A negyed végére úgy maradt 4-3-ra, hogy Nagy védett, Varga Dániel pedig egy látványosat blokkolt.

HARMADIK NEGYED:

Vámos pattintása tökéletes volt, ezúttal sem tartott sokáig a kétgólos előny, mert Peisson emberelőnyben elhajlásból könyörtelenül bevágta a jobb sarokba a labdát. A válaszra fél percet sem kellett várni, Hosnyánszky egy szép és gyors emberelőnyös varáció végén bombázott közelről a kapuba.

Varga Dániel találata először jelentett háromgólos vezetést, ami csak azért nem lett négy, mert Hárai csavarja a kapufán csattant. A következő támadást remekül kijátszotta Varga és Madaras, a balkezes játékos ziccerben kapta vissza a labdát, és a kapus feje fölé vágta. (8-4)

Varga Dániel megint ellenállhatatlan volt, a kapus fel sem bírta emelni a kezét a lövésre. Ebben a negyedben gördülékeny volt a magyarok játéka, amivel el is döntöttük a meccset.

NEGYEDIK NEGYED:

Erdélyi Balázs első gólját lőtte, miután jól megmozgatta a védőket, és az ötödik lóbálás után kilőtte az alsó sarkot. Madaras Norbert a szélről Szivós passzát értékesítette.

Bodegas duplájával közelebb hozta a franciákat, 11-6 után Varga Dániel balra nézett, de jobbra passzolt, egészen ponotosan Decker kezébe, ő pedig nem hibázott két méterről, emberelőnyben.

A franciák szépen kijátszották létszámfölényes helyzetüket, egyben ez volt az utolsó gól is, Tóth találatát nem adták meg, az utolsó pillanatokban pedig Varga Dénes csavarját kifejelte a francia kapus.

Magyarország-Franciaország 12-7 (2-2, 2-1, 5-1, 3-3)
  a magyar góldobók: Varga Dániel 3, Madaras 2, Varga Dénes, Hárai, Tóth, Vámos, Hosnyánszky, Erdélyi, Decker Á. 1-1