Julianna, Lilla
-1 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Benedek keretet hirdetett a világliga-selejtezőre

2014.11.07. 14:31

Benedek Tibor, a világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte 13 fős keretét a november 16-i All Star-gálára és a két nappal később, ugyancsak Debrecenben játszott, szlovákok elleni világliga-selejtezőre, írja az MTI. A csapat két új centerrel, Német Tonival és Mezei Tamással készül.

A kapitány elmondta: az All Star-találkozó akkor sikerülhet jól, ha a csapatok komolyan veszik. "Ne feledjük, az olimpiai bajnokok közül többen még aktívan játszanak, ez is erősítheti a mérkőzés komolyságát".

A fiatalok taktikailag természetesen le vannak maradva, és kevésbé ismerik a válogatottban alkalmazott elemeket. "Azt is tudják, mint mindenki, hogy aki válogatott akar lenni, annak kevés ideje van a bizonyításra. Most erre lehetőség nyílhat" - mondta Benedek.
    A keret:
kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép)
mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Lőrincz Bálint, Erdélyi Balázs (mind ZF-Eger), Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Mezei Tamás (mind Szolnok), Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo), Német Toni (VasasPlaket)