Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Kikapott a vízilabda világligában a női válogatott

2014.12.16. 20:21

Vereséggel köszönt el 2014-től a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András szövetségi kapitány csapata az év utolsó tétmérkőzésén, amelyet európai selejtezőcsoportjában, a világliga második fordulójában játszott, két góllal kikapott az olaszoktól, írja az MTI.

A keddi meccsen 5-2-re elhúztak Takács Orsolyáék, utána viszont érthetetlenül megtört a lendület, pontatlanná vált a hazai csapat játéka. Ugyanakkor az olaszok egyre jobban lőttek kapura, és 6-4, majd 7-5 után egyenlítettek, és a harmadik negyed végén már ők vezettek 8-7-re. A zárónegyed sem hozott fordulatot, és Olaszország végül két góllal, 11-9-re győzött.

A váratlan vereség nyomán megcsappantak a magyar válogatott továbbjutási esélyei. A nemzetközi szövetség, a FINA világliga-kiírása értelmében ugyanis a körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerű európai selejtezősorozat négyeseiből csak az első helyezett folytathatja a jövő nyári nyolccsapatos szuperdöntőben, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

A magyarok csoportjának negyedik tagja a francia válogatott, amellyel a Merész-csapat először január 27-én, Győrben meccsel. 


Eredmény, világliga, selejtező, 2. játéknap:
Magyarország-Olaszország 9-11 (5-2, 1-3, 1-3, 2-3)
a magyar gólszerzők: Kisteleki H., Keszthelyi 2-2, Kisteleki D., Szűcs, Tóth, Máté, Takács 1-1