Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kikapott a vízilabda világligában a női válogatott

2014.12.16. 20:21

Vereséggel köszönt el 2014-től a magyar női vízilabda-válogatott: Merész András szövetségi kapitány csapata az év utolsó tétmérkőzésén, amelyet európai selejtezőcsoportjában, a világliga második fordulójában játszott, két góllal kikapott az olaszoktól, írja az MTI.

A keddi meccsen 5-2-re elhúztak Takács Orsolyáék, utána viszont érthetetlenül megtört a lendület, pontatlanná vált a hazai csapat játéka. Ugyanakkor az olaszok egyre jobban lőttek kapura, és 6-4, majd 7-5 után egyenlítettek, és a harmadik negyed végén már ők vezettek 8-7-re. A zárónegyed sem hozott fordulatot, és Olaszország végül két góllal, 11-9-re győzött.

A váratlan vereség nyomán megcsappantak a magyar válogatott továbbjutási esélyei. A nemzetközi szövetség, a FINA világliga-kiírása értelmében ugyanis a körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerű európai selejtezősorozat négyeseiből csak az első helyezett folytathatja a jövő nyári nyolccsapatos szuperdöntőben, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

A magyarok csoportjának negyedik tagja a francia válogatott, amellyel a Merész-csapat először január 27-én, Győrben meccsel. 


Eredmény, világliga, selejtező, 2. játéknap:
Magyarország-Olaszország 9-11 (5-2, 1-3, 1-3, 2-3)
a magyar gólszerzők: Kisteleki H., Keszthelyi 2-2, Kisteleki D., Szűcs, Tóth, Máté, Takács 1-1