Létszámemelésben bízik a pécsi pólócsapat

2015.05.11. 16:34

A férfi vízilabda ob I-től búcsúzó PVSK-Mecsek Füszért vezetői abban bíznak, hogy a szövetség megemeli a csapatok létszámát, s a klub így mégis az első osztályban folytathatja a következő szezonban.

De Blasio Antonio, a szakosztály elnöke a klub hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, azért bizakodnak, mert a magyar szövetség elnöksége pénteken tárgyal majd a bajnokságról, hogy 14 helyett 16 csapat szerepeljen az élvonalban. Ha ezt a tervet elfogadják, a pécsi klub maradhatna az ob I-ben.

A szakosztály vezetője hozzátette, ha ez mégsem történne meg, úgy - tanulva a pécsiek éppen tízéves élvonalbeli történeleméből - ismét a hosszú távú építkezés koncepcióját fogják erősíteni. Ennek része, hogy új szakosztálymodellt dolgoznak ki, megerősítik a menedzsmentet, a marketinget, emellett a kiszemelt pólósokkal hároméves szerződést kötnek.

Őri László, Pécs sportért felelős alpolgármestere az önkormányzat további bizalmáról biztosította a klubot, valamint kijelentette, hogy legalább még egy évre a korábbival megegyező, évi 20 millió forintos városi támogatást élvezhetnek a vízilabdázók.

A politikus kiemelte: a felnőttek osztályba sorolásától függetlenül azért is tekint a város kiemelt figyelemmel a pólósokra, mert jelenleg is száznál több fiatal vízilabdázik Pécsen, míg további 300 gyerek jár a város több iskolájának előkészítő vízisport-osztályaiba.

A kétszeres olimpiai bajnok pólós Vári Attila mint elnökségi tag arról beszélt, hogy a PVSK-nál mostanra ért be az az utánpótlásmunka, amit tíz éve elkezdtek. Kitért arra is, hogy már 3-4 hadra fogható ifijátékossal számolhat a vezetőedző, így bizakodik a jobb folytatásban, illetve a szövetség számukra pozitív döntésében.