51 év után felszabadító erejű ünneplés

D  MJ20150518008
2015.05.19. 10:34 Módosítva: 2015.05.19. 10:37

Megadták a módját az ünneplésnek hétfőn este a szolnoki vízilabda Arénában, hiszen a helyi csapat harmadszor is győzött az OSC ellen, és ezzel veretlenül nyerte meg a magyar bajnokságot. 51 éves szünet után, tudósított a Vlv.hu a helyszínről.

A Szolnoké a vízilabda-bajnokság, tűzoltóval ünnepeltek

A Közgép-csapat a legnagyobb költségvetéssel rendelkezik a hazai mezőnyben, és ennek megfelelően már évek óta a bajnoki cím legnagyobb várományosa volt, az elvesztett bajnoki döntők után mindig további nagy játékosokat igazoltak - legutóbb Varga Dánielt, Varga Dénest és Madaras Norbertet.

Az igyekezet most eredményre vezetett, sziporkázó játékra is meccsenként mindössze néhány percre van szüksége a Szolnoknak ahhoz, hogy legyőzze ellenfeleit.

Ahogyan a legnagyobbak, úgy Szolnokon is show-elemekkel ünnepelték a bajnoki címet: sötétség, majd vibráló fények, hatalmas szappanbuborékok a győzelem megszerzésének pillanatában az uszoda légterében - megadták a módját.

Jó fél órával a meccs befejezése után az Aréna sötét parkolójában a vesztes csapat is lezárta a bajnoki szezont: egy félreeső helyen körbeálltak, Vincze Balázs vezetőedző pár mondattal értékelte a történteket, majd egyenként megköszönte az összes játékosának a szezont. Végül összehajoltak, mint szoktak meccs előtt a vízben és felhangzott a "Hajrá OSC!" csatakiáltás.

Ugyanezekben a percekben, tőlük nem messze, a győztes csapat egy klasszikus, régi típusú tűzoltóautó tetején csücsült, és a tetőn fogadták a szolnoki drukkerek hangos köszönetnyilvánítását. Jó sokszor hangzott fel az "Ez Szolnok!" kiáltás, majd rendőri felvezetéssel, örömittasan tülkölő autósok kísérete mellett elindult a konvoj a szolnoki Kossuth térre, ahol hivatalosan is megünnepelték a bajnoki címet.

A hónap végén, a Bajnokok Ligája hatos döntőjében lehet majd igazán bizonyítani: az elődöntőbe jutásért a címvédő házigazdát, a Barcelonetát kell legyőzni, de ennél is sokkal nehezebb lesz a következő lépés, a döntőbe jutásért ugyanis Európa másik leginkább tőkeerős csapata, a Pro Recco következik.